Nabokov leteszi a lepkés kesztyűt

Columbus Blue Jackets v New York Islanders GettyImageRank2 ICE SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY Following USA New York State Evgeni Nabokov Uniondale National Hockey League Columbus Blue Jackets New York Islanders PORTRAIT Shutout Hockey Skating Following USA
UNIONDALE, NY - MARCH 23: Evgeni Nabokov #20 of the New York Islanders skates off the ice following a 2-0 shutout against the Columbus Blue Jackets at the Nassau Veterans Memorial Coliseum on March 23, 2014 in Uniondale, New York. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A 39 éves játékosnak ebben az idényben már nem ment jól, a Tampa Bay Lightning a napokban szabadlistára tette, és első NHL-es klubja, a San Jose Sharks leigazolta, hogy onnan vonulhasson vissza.

A kazah születésű Nabokov az orosz válogatottal 2008-ban világbajnok lett, és a torna legjobb kapusának választották. Két olimpián szerepelt, de ezeken nem szerzett érmet a csapat.

A tengerentúlon 1999-ben mutatkozott be, 2001-ben az év újoncának választották. All Star-gálán kétszer léphetett fel. A San Jose és a Tampa Bay mellett a New York Islandersben játszott.

Alapszakaszban 697 mérkőzésen 353 győzelmet aratott, átlagban 91,1 százalékkal védte a lövéseket és 2,44 gólt kapott, 59 találkozón érintetlen maradt a hálója. Rájátszásban 86-szor lépett jégre, és 42-szer nyert, hétszer pedig nem kapott gólt.

Nabokov a New York Islanders szerelésében Forrás: AFP/Bruce Bennett