Román kapitány lehet a győriek BL-győztes edzőjéből

Ambros Martin győr női kézilabda
Ambros Martin, a győriek vezetőedzője magyaráz a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő, II. csoport, 3. fordulójában, a Győri Audi ETO KC-Krim Ljubljana mérkőzésen Győrben 2014. február 16-án. A győriek 27-24-re győztek.
Vágólapra másolva!
Román sajtóértesülések szerint Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC edzőjét kérik fel a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A győriek elnöke szerint „fikciókról nem érdemes beszélni.”

A román kézilabdázás legendás alakját, Gheorghe Tadicit a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság után távolították el a 9. helyen végzett válogatott éléről, azóta nincs szövetségi kapitánya a román csapatnak.

A digisport.ro úgy tudja, a román szövetség a napokban megkereste a Bajnokok Ligája-címvédő Győri ETO edzőjét, Ambros Martint, és tárgyalásokat kezdtek a spanyol szakemberrel. A román portál hozzáteszi, arról nincs szó, hogy főállású kapitány lenne Martin, a BL-győztes edző megtartaná győri pozícióját is.

Ambros Martin kétszeres BL-győztes a Győri Audi ETO-val Forrás: MTI/Beliczay László

Az ETO éppen Norvégiában készül a Larvik elleni rangadóra, a helyszínen értük utol Kelecsényi Ernő elnököt. „Egyelőre nincs miről beszélni, nem is szeretnék mindenféle sajtóértesüléseket kommentálni. Ha lesz bármiféle konkrétum az ügyben, szívesen állok a sajtó rendelkezésére, de fikciókról nincs értelme beszélni – mondta az elnök az Origónak.