Vágólapra másolva!

Utcai ruhából öltözött vissza a sérült kapus

Megszakadt a Toronto Maple Leafs 16 idegenbeli mérkőzésen át tartó vereségi sorozata, miután a kanadai csapat 3-2-re győzött a Florida Panthers otthonában az észak-amerikai profi jégkorongligában. A torontóiak utoljára december 31-én tudtak vendégként nyerni.

A hazaiaknál két kapus, Roberto Luongo és Al Montoya is megsérült, végül Luongónak kellett visszaöltöznie utcai ruhából a hajrára, pedig már a kapusedző, Rob Tallas is magára vette a kapusszerelést.

A listavezető Nashville Predators sorozatban negyedszer kapott ki, ezúttal New Jerseyben. A Tampa Bay Lightning orosz újonc kapusa, Andrej Vasziljevszkij első NHL-es kapott gól nélküli összecsapásán van túl: a sereghajtó Buffalo Sabres ellen 28 védést mutatott be. Honfitársa, a washingtoni Alekszandr Ovecskin kétszer volt eredményes a sorozatban hetedszer alul maradó Columbus Blue Jackets ellen, így már 43 találatos, amivel vezeti a góllövőlistát.

Az Ottawa Senators öt siker után először kapott ki, a Dallas Stars pedig hat vereség után első alkalommal nyert. Az Arizona Coyotes azonban tovább vergődik, megszakítás nélkül tizedszer kapott ki. A rájátszásba jutásért harcoló San Jose Sharks viszont győzni jár Vancouverbe, sorozatban hetedszer diadalmaskodott ott.

A címvédő Los Angeles Kingsből Trevor Lewis és a szlovén Anze Kopitar egy-egy góllal és két-két gólpasszal vette ki részét az Edmonton Oilers elleni sikerből, így három vereség után nyert a kaliforniai alakulat.

Eredmények:
New Jersey Devils-Nashville Predators 3-1
Philadelphia Flyers-Calgary Flames 2-3, hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets-Washington Capitals 3-5
Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 3-0
Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 2-3
Minnesota Wild-Ottawa Senators 3-2, szétlövés után
Dallas Stars-New York Islanders 3-2, hosszabbítás után
Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 1-4
Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 2-5
Vancouver Canucks-San Jose Sharks 2-6