Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, Wilt Chamberlain sohasem titkolta, mennyire rajongott a nőkért. Az NBA egykori legendás csillaga önéletrajzi könyvében azt írta, hogy legalább húszezer különböző nővel feküdt le élete során, de gyermeke sohasem született. 16 évvel a halála után kiderült, hogy ez utóbbi nem igaz.

1991-ben megjelent önéletrajzi könyvében (A View From Above - Felülnézetből) a legendás NBA-kosaras, Wilt Chamberlain azt állította, hogy 20 ezer nővel volt szexuális kapcsolata, de jó, ha tíznek a nevére emlékszik.

Napi 1,2-es átlag

"Igen, így van, húszezer különböző nővel szeretkeztem. Azaz 15 éves koromtól kezdve naponta 1,2 nővel volt dolgom. Egyszer San Franciscóban tizenöt nővel ünnepeltem, és mind megvolt, mire a nap felkelt" - írta az akkor 55 éves sportoló negyvenéves csajozási pályafutására visszatekintve.

Wilt Chamberlain Forrás: AFP/Wen Roberts

Ennek ismeretében pályafutása legrosszabb statisztikáját mondhatta magáénak a 30,1-es pont-, 22,9-es lepattanó- és 4,4-es asszisztátlagot produkáló kosaras: a húszezer nőtől ugyanis egyetlen gyermeke sem született. Legalábbis eddig úgy tűnt.

Ez a fiú tényleg hasonlít

Egy amerikai újságíró, Gary M. Pomerantz már a 2005-ben megjelent, "A száz pont éjszakája" című könyvében azt írta, hogy erősen megkérdőjelezhető az állítás, mely szerint Chaberlainnek sohasem született gyereke. A könyv egyébként alapvetően Chamberlain talán leghíresebb mérkőzéséről szól: 1962. március 2-án, a pennsylvaniai Hershey Arenában száz pontot szerzett, amikor a Philadelphia Warriors 169-147-re verte a New York Knickst.

Aaron Levi és Wilt Chamberlain. Nehéz volna tagadni a hasonlóságot. Forrás: Twitter

"2014 februárjában aztán kaptam egy mailt Aaron Levitől. Azt írta, rájött, hogy Wilt Chamberlain az apja. Szkeptikus voltam. Sok olyan ember van, aki a hírnév és a szerencse miatt hasonló állításokkal jön elő. De Levi elbeszélése több volt, mint történet, ő dokumentumokkal is próbálta bizonyítani az igazát. Először lküldte a középiskolai fotóját Chamberlain híres, 100 pontos meccse után készült képével együtt. Döbbenetes volt a hasonlóság a 25 éves Wilt és a 16 éves Aaron között. Ugyanaz a mandulavágású szem, ívelt szemöldök, ugyanolyan arccsontozat és mosoly" – írja Pomerantz a márciusi Sports Illustratedben megjelenő cikkében.

Az angol titkárnő és a sztárkosaras

Miután Aaron 1965. január 27-én megszületett, anyja rögtön árvaházba adta. A fiút félévesen adoptálta Don és Harriet Levi, Oregonban nőtt fel. Mindig is izgatta, kik a szülei, 2003-ban kezdte meg a módszeres kutatást. Egy kaliforniai hivatal által kiadott papírokból kiderült, hogy édesanyja egy 26 éves, fehér bőrű angol titkárnő volt, édesapja pedig egy 216 centiméter magas, fekete kosárlabdázó, akinek a nevét az anya nem árulta el. 1964-ben egyetlen San Franciscó-i kosarasra illett a leírás: Chamberlainre.

Aaron hat évvel később találkozott édesanyjával, aki akkor egy harminc éve tartó boldog házasságban élt, és soha többet nem született gyermeke. Elmondta, azért hagyta el Aaront, mert egy félvér gyermeket nem vállalhatott volna fel ott, ahonnan jött. De azt megerősítette, hogy Aaron apja a legendás kosaras volt. Egy San Franciscó-i jazzklubban találkoztak, a fiú az egyéjszakás kaland során fogant meg.

Chamberlain csak kuncogott

"Én vagyok édesanyám, Wilt és a Chamberlain család legnagyobb titka. Olyan ez, mint egy befejezetlen utazás. Amikor találkoztam anyámmal, megkérdeztem tőle, hogy elmondta-e Chamberlainnek annak idején, hogy gyereket vár, és hogy mi volt a reakciója. Anyám azt felelte, igen, elmondta, erre ő csak kuncogott, és azt kérdezte: akkor lesz még egy gyereke?"

Chamberlain 1999. október 13-án szívelégtelenségben halt meg, tíz testvére közül már csak ketten vannak életben, de Levi hiába kereste meg őket, elutasítóak voltak. Pedig nem szeretne egy fillért sem tőlük.

Egyszerűen találkozna a családtagjaival, örülne, ha még többet megtudhatna a biológiai apjáról, és eloszlathatná a tévhitet, hogy Chamberlainnek nem született gyermeke. És lehet, még az is kiderülne, hogy vannak féltestvérei.