Vágólapra másolva!
Bár odahaza játszott, a kiírás szerint vendégként szerepelt az Eger a Debrecen ellen, amely nem tudta szoros meccsre késztetni a bajnoki címvédőt a férfi vízilabda ob péntek déli mérkőzésén.

E.ON férfi ob I, 21. forduló:
Debreceni VSE - ZF-Eger 10-20 (4-4, 2-7, 2-3, 2-6)

A hétköznap meglehetősen szokatlan időpontban lebonyolított mérkőzést hivatalosan Debrecenben kellett volna megrendezni, ám a DVSE uszodájában éppen karbantartási munkálatok zajlanak, emiatt került át Egerbe, a Bitskey-uszodába az összecsapás.

A jelenleg csak kilencedik hajdúságiak egyáltalán nem kezdtek elfogódottan. Olyannyira nem, hogy az elején többször is két góllal vezettek a tabellán a Szolnok és az OSC mögött harmadik hevesiek ellen. Az Eger aztán a nyitónegyed végére kiegyenlített, majd 5-5 után fokozatosan elhúzott, és a nagyszünetben már 11-6 volt a javára.

Nem ütött vissza a BL

Jóllehet szerda este még Bajnokok Ligája-meccset játszott az Eger a szerb Kragujevac ellen, ez nem látszott meg a teljesítményén. Különösen az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert és a háromszoros ötkarikás aranyérmes Biros Péter volt elemében, ők egyformán három remekbe szabott találattal hívták fel magukra a figyelmet.

A "vendég" Eger végül is roppant simán, 20-10-re győzött szebb napokat látott riválisával szemben.

A 21. forduló további programja (szombati meccsek):
A Híd-OSC-Újbuda - PVSK-Mecsek-Fűszért 11.00
Szolnoki Dózsa-Közgép VSC - RacioNet-Honvéd 16.00
Kaposvári VK - FTC 16.00
Valdor-Szentesi VK - KSI SE 18.00
VasasPlaket - Tiszavirág-Szeged-Diapolo, Komjádi uszoda 18.30
UVSE-Hunguest Hotels - BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, Hajós uszoda 19.00

Az élcsoport:
1. Szolnoki Dózsa-Közgép 58 pont
2. A Híd-OSC-Újbuda 54
3. ZF-Eger 53
4. FTC 41