Vágólapra másolva!
A Pick Szeged hatalmas bravúrt végrehajtva idegenben négy góllal legyőzte a világ egyik legjobb csapatát, a német Rhein-Neckar Löwent a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Pick Szeged 30-34 (17-16)
gól:
Gensheimer 8/5, Rietz 5, Schmid 5, Myrhol 4, Petersson 4, Larsen 2, Kneer 1, Groetzki 1, illetve Parrondo 9/9, Robledo 5, Bombac 5, Balogh 4, Ilyés 3, Källman 2, Ancsin 2, Zubai 2, Prodanovic 1, Hegedüs 1

A szegediek azonnal előnybe kerültek, és az első félidőben szinte végig vezettek, volt, hogy négy gól volt a vendégek előnye a hazai pályán félelmetes német együttes ellen. A Löwen a játékrész hajrájában azonban megmutatta, hogy mitől klasszis csapat, percek alatt fordított, és a szünetben máris ott volt az előny. (17 -16)

Pastor megette az ellenfél edzőjét Forrás: AFP/Odd Andersen

A Szeged azonban nem adta fel, és a második félidő derekán visszavette a vezetést, a németek pedig már csak futottak az eredmény után, de így is beleszaladtak egy négygólos vereségbe. (30-34) A mérkőzés egyik legjobbja a kilencből kilenc hétméterest értékesítő szegedi szélső, García Parrondo és a remekül védő Piotr Wyszomirski volt, Juan Carlos Pastor, a szegediek spanyol vezetőedzője pedig tökéletesen felkészítette csapatát erre a BL-csatára is.

Pastor megmondta...

A sorsolás után Pastor azt mondta: el kell fogadniuk, hogy a lehető legerősebb ellenfelet kapták meg a legjobb 16 között. "Fontos lesz az idegenbeli találkozó, mert a Löwen otthon igazán veszélyes. Ha jó játékkal sikerül előrukkolnunk, a visszavágón a fantasztikus hangulatot teremtő szegedi szurkolókkal kiharcolhatjuk a továbbjutást" - mondta Pastor. Akkor vélhetően kevesen hittek neki.

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke osztotta a spanyol tréner véleményét: "A továbbjutás két meccsen dől el. A berlini EHF Kupa négyes döntője előtt senki nem adott egy fabatkát sem nekünk, hogy megnyerjük a viadalt, mégis sikerült. Ők is emberek, mint mi, ezt kell megoldanunk, ami nem könnyű, de állunk elébe."