Vágólapra másolva!
Súlyos sérüléseket szenvedett Milana Vukovic, a szerb női kézilabda-bajnokságban szereplő Proleter Zrenjanin 18 éves játékosa, miután egy busz áthajtott mindkét lábán. A csapat Knjaz Milos elleni mérkőzését elhalasztották.

A Blic.rs beszámolója szerint március 10-én Vuckovic és barátnője a pályaudvarnál szeretett volna átmenni az úton, amikor a busz elütötte és áthajtott mindkét lábán. A klub által kiadott közlemény szerint az amputációt egyelőre sikerült elkerülni, és az első műtétsorozatot sikeresek voltak.

"Milana nagyon bátor lány, reméljük, hogy a fiatal szervezete elég erős lesz és a végén megnyeri a csatát" - mondta a Proleter kézicsapatának edzője, Dragan Lazarov.

Milana Vukovic Forrás: Facebook/Milana Vukovic

A Blic megszólaltatta a balesetet szenvedett sportoló édesanyját, aki szerint lánya pozitív gondolkodása még az orvosokat is csodálattal töltötte el. "Tisztában van azzal, hogy hosszú és nehéz küzdelem vár rá, de nagyon optimista. Az orvosok egyelőre nem akarnak jósolni, a legfontosabb dolog, hogy ne legyen fertőzés és komplikáció a műtétek után. Reméljük a legjobbakat" - nyilatkozta az édesanya.

A Proleter a 12 csapatos bajnokságban az utolsó előtti helyen áll, legutóbbi, Knjaz Milos elleni mérkőzését a baleset miatt elhalasztották, és valamikor később pótolják.