Csoknyaiéknak balszerencsét hozott a Veszprém Aréna

Iváncsik Tamás, kézilabda
Veszprém, 2015. február 28. Iváncsik Tamás lő kapura a férfi kézilabda EHF Kupa D csoportjának 3. fordulójában vívott Balatonfüred - Melsungen találkozón a Veszprém Arénában 2015. február 28-án. A mérkőzést a német csapat nyerte 30-24-re. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A svéd Eskilstunától elszenvedett veszprémi vereséggel búcsúzott a Balatonfüred a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörétől. A csapat mindhárom hazai mérkőzését elbukta a Veszprém Arénában.

Eredmény, férfi EHF-kupa, D csoport, 6. (utolsó) forduló:
Balatonfüred - Eskilstuna (svéd) 23-25 (11-8)

Az már a záró kör előtt eldőlt, hogy a fürediek nem juthatnak tovább csoportjukból, a svédek pedig biztos negyeddöntősként várták a veszprémi összecsapást. A két együttes korábbi találkozója döntetlent hozott.

Eleinte a vendégek vezettek kis különbséggel, majd amikor magára talált a magyar csapat, és 7-5-re ellépett, jött a svéd időkérés. Taktikát váltott az Eskilstuna, egyenlített, erre pedig Csoknyai István vezetőedző - akinek a szerződését csütörtökön hosszabbították meg - próbálta rendezni a sorokat. Ez sikerült neki, csapata újra lendületbe jött, és minden addiginál nagyobb előnyt szerzett a szünetig.

Iváncsik Tamás lő kapura Forrás: MTI/Kovács Anikó

A fordulást követően viszont jobban kezdett az északi együttes, amely a 36. percre egyenlített (12-12), sőt lendületből továbbment. Kétgólos hátrányban, 14-16-nál időt kért a hazai edző, mert csapata támadójátéka szinte lebénult, védőfala pedig átjáróház lett. Nem igazán hozott azonban változást a fejmosás, amit jelzett, hogy negyedórával a vége előtt már 19-15-re vezetett el az Eskilstuna. Ettől végérvényesen megroppantak a fürediek, akiknek a végén is csak azért sikerült felzárkózniuk, mert emberelőnybe kerültek.

A Balatonfürednek nem hozott szerencsét a veszprémi albérlet, mindhárom összecsapását viszonylag simán elveszítette.

Szombaton játsszák:
Melsungen (német) - RK Nexe (horvát), Kassel 20.00

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Melsungen 8 pont/5 mérkőzés (143-126)
2. (és már továbbjutott) Eskilstuna 8/6 (165-156)
3. Nexe 3/5 (135-136)
4. Balatonfüred 3/6 (140-165)

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.