Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabdázás óriási sikere, hogy idén két magyar csapat várhatja a negyeddöntő sorsolását a Bajnokok Ligájában. A Telekom Sporthírszolgálat a Veszprém és a Szeged egy-egy meghatározó játékosával, Mikler Rolanddal és Ilyés Ferenccel beszélgetett.

"Azzal kezdem, hogy vasárnap a körmömet lerágva drukkoltam egykori csapatomnak és szívemből örültem annak, hogy velünk együtt a Szeged is bekerült Európa nyolc legjobb klubcsapata közé - kezdte a veszprémi kapus, Mikler Roland, aki tavaly még a Szegedet vezette EHF-Kupa-győzelemre.

"Mint első kalapba sorolt BL szereplő, mi magyar, francia, horvát és macedón ellenfelet is kaphatunk. Nehéz minőségi vagy erősorrendet felállítani közöttük, mert valamiért mind a négy elsőrangúnak nevezhető. Nem szívesen teszem, de ki kell mondanom, hogy annak örülnék a legkevésbé, ha a Vardar Szkopje, vagy a Paris Saint-Germain csapatát sorsolnák ki nekün - mondta Mikler, pedig a szkopjeieket idén háromszor is legyőzte a Veszprém, a PSG-t pedig tavaly ütötte ki a negyeddöntőben.

Egyre jobb a Veszprém

"Ez távolról sem jelenti azt, hogy a Zágráb és a Szeged csak úgy legyőzhető ellenfél. A mi célunk idén is a legjobb négy közé jutás, sőt, a tavalyi negyedik helyünk túlszárnyalása, így bárki is jön majd velünk szembe, a mi dolgunk mindig az lesz, hogy a következő akadályt is sikerrel vegyük. A Veszprém minden csapatrészében egyre jobb, egységként pedig ütőképesebb."

Mikler Rolandnak óriási szezonja van Forrás: MTI/Kovács Anikó

"A sikerekben az is szerepet játszik, hogy a nemzetközi mérkőzéseinken mindig akad egy vagy két – olykor ennél is több – remekül teljesítő kézilabdázó. Legerősebb fegyverünk viszont a csapatjáték és a taktika, amiben most már minden ellenfelünkkel képesek vagyunk felvenni a versenyt.” – hangsúlyozta a válogatott kapus.

Ilyés nem akar magyar rangadót

„A német Bundesliga egyik legjobb csapatát vertük ki a Bajnokok Ligájában, és ez nagyszerű folytatása volt a tavalyi EHF Kupa győzelmünknek. Senki sem számított arra a bravúrra, ahogy nem sokkal később arra sem, hogy a német Flensburg-Handewitt viszi el a pálmát a Bajnokok Ligájában. Ebből azt a következtetést is le lehet vonni, hogy a viszonylag kisebb, vagy ha úgy tetszik, kevésbé tehetős csapatok is képesek tudásukat felülmúlóan teljesíteni, sőt, egyszer-egyszer egy értékes kupát is megszerezni" - mondta a korábban Veszprémben is megfordult Ilyés Ferenc.

"Más lapra tartozik, hogy amíg ezek jóval magasabb költségvetéssel nem kezdhetnek igazán jelentős erősítésbe, addig kevés az esélyük arra, hogy az élen tudnak maradni. Ami a keddi sorsolást illeti: én kifejezetten nem örülnék annak, ha a két magyar csapatot összesorsolnák. Igazából egyikünknek sem jó, ha egymás útját álljuk. Arról nem is beszélve, hogy éppen elég nekünk az a két bajnoki meccs, ami áprilisban és májusban a bajnoki rájátszásban vár ránk, amelyeket aztán újabb örökrangadók követnek majd a Magyar Kupában."

Ilyés nem akar magyar rangadót Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Sokkal inkább örülnék annak, ha az európai kézilabdázás nagyjai közül akár a Barcelona, a Kiel, vagy a Kielce látogatna el Szegedre. Nem azért, mert ezek a Veszprémnél verhetőbb csapatok, hanem azért, mert ezzel még nagyobb lenne a kihívás, és az errefelé ritkán megforduló ellenfelek a közönségüknek is egyedinek számító élménnyel szolgálnának.” – hangsúlyozta Ilyés Ferenc.