Vágólapra másolva!
Három magyar és két holland válogatott játékos érkezik nyáron a női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő Győri Audi ETO KC-hoz, Ambros Martinnak konkrétan újra kell építenie a BL-győztes csapatot. A szurkolókat megosztják az igazolások. 

A csapat hétfőn jelentette be, hogy Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch egyaránt 2017 júniusáig írt alá. Tomorit már Eduardar Amorim sérülése után megkörnyékezte a Győr, míg a válogatottba a debreceni Eb-n berobbant Tóth Gabriella, valamint a hosszú ideje kiegyensúlyozottan teljesítő Kiss Éva szerződtetése logikus lépés volt a Győri Audi ETO-tól.

A két holland közül Cornelia "Nycke" Groot irányító, tavaly a Midjtyllanddal szerepelt a budapesti Final4-ban, sokszoros holland válogatott, csakúgy, mint Yvette Broch. A 24 éves beállósról korábban annak kapcsán írtunk, hogy második lett a holland Topmodell leszek című műsorban.

Yvette Broch Forrás: Origo

A jelenlegi keretből már ismert Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítják meg.

Nyilatkozatok

Tomori Zsuzsanna így kommentálta döntését: „Azért választottam a Győrt mert BL-t szeretnék nyerni. Régi célom már ennek a kupának az elhódítása, és erre itt mindenképpen lehetőséget látok. Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál, várom már a győri kezdést.”
Kiss Éva az alábbiak szerint nyilatkozott érkezéséről: „Örülök, hogy megkeresett a Győr, hiszen nagyon jó csapat, és én örömmel állok az új kihívások elé. A tavalyi EB-szereplésemmel magasra tettem a mércét, szeretném ezt megtartani, és hasznos tagja lenni a csapatnak.”

„Nagy kihívás számomra, hogy az ETO felnőtt csapatában szerepelhetek, de évek óta ez a célom a klubnál. Nem lesz egyszerű, hiszen más típusú a játék, mint amit Mosonmagyaróváron játszunk, ezért biztos időbe telik, amíg beilleszkedem. Első körben szeretnék minél több játéklehetőséget kapni a Győrnél, és bebizonyítani, hogy ott a helyem a felnőtt csapatban.” – mondta el Tóth Gabriella a győri folytatásról.

A Dániából érkező holland Nycke Groot szerint „A Győrnek számos fantasztikus játékosa van, és Európa egyik legerősebb csapata. Nagyon várom már, hogy része lehessek ennek a csapatnak, és harcolhassak a BL-trófeáért!”
Az új, szintén holland beállós, Yvette Broch nagy lelkesedéssel várja győri szerepét: „Borzasztóan boldog és izgatott vagyok, hogy a jövő szezontól az ETO csapatában játszom. Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer Európa egyik top klubjában kézilabdázhassak. Nagy várakozással tekintek a következő szezonra, a győri játékra!”
Forrás: Győri Audi ETO KC