Ott lesz a Győr a Final Fourban!

Szkopje, 2015. április 5.
Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője csapatának a macedón Vardar Szkopje ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott első mérkőzésén Szkopjéban 2015. április 4-én. Balról a győri Korsós Dorina. (MTI
Szkopje, 2015. április 5. Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője csapatának a macedón Vardar Szkopje ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott első mérkőzésén Szkopjéban 2015. április 4-én. Balról a győri Korsós Dorina. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Vágólapra másolva!
Nagyon nehéz helyzetbe került a Győri Audi ETO a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután címvédőként hatgólos vereséget szenvedett a macedón Vardar Szkopje otthonában. Kelecsényi Ernő klubelnök szerint az ETO-nak továbbra is jó esélye van a továbbjutásra, és nem hajlandó bűnbakokat keresni a súlyos vereség után. 

„Aki nem játszik jól, az vereséget szenved, és mi sajnos kifejezetten sok hibával kézilabdáztunk Szkopjéban” – mondta az Origónak Kelecsényi, aki szerint a győrieknek továbbra is jó esélyük van a budapesti Final Four elérésére.

„Hinnünk kell benne, hogy meg tudjuk csinálni, hiszen voltunk már hasonlóan nehéz helyzetben, és akkor is sikerrel jártunk. Három évvel ezelőtt a Valcea elleni párharcot hasonlóan nehéz helyzetből fordítottuk meg. Mi egészen másképp játszunk hazai pályán, mint idegenben, arról nem is beszélve, hogy a Vardar játéka idegenben nem is emlékeztet a hazaira.”

„Százalékokkal nem akarok foglalkozni, de igenis jó esélyünk van a négyes döntőbe jutásra” – szögezte le Kelecsényi, majd hozzátette, a csapat együtt nyer és együtt veszít, ezért ahogy a győzelmek után, úgy most sem akar senkit kiemelni.

Döcög a támadójáték

A rengeteg sérüléssel bajlódó címvédő támadójátéka egész évben elmaradt a korábbiaktól. Kelecsényi szerint ez természetes ennyi hiányzóval, de ettől függetlenül nem érzi úgy, hogy pusztán emiatt került nehéz helyzetbe a győri csapat.

Az esély megmaradt Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

„Amellett, hogy nem igazán kedvezett nekünk a játékvezetői felfogás, rengeteg labdát adtunk el, a Vardar a góljai felét a mi hibáinkból szerezte. Nem akarok bírózni, hiszen nem kézilabdáztunk jól, de ennyi labdát tán még soha nem vettek el Heidi Lökétől támadásban. Tény, hogy rengeteget kell javulnunk mindenben a visszavágóra, és ebben benne van a támadójátékunk is.”

„Egyébként ha annyira gyenge lenne a támadójátékunk, akkor nem tudtuk volna legyőzni a kupadöntőben a Ferencvárost, amelyet nem tartok gyengébb csapatnak a Vardarnál – tette hozzá az elnök.

Elsősorban a német válogatottban rendszeresen villogó Susan Müller játéka volt kiábrándító, a jobbátlövő egész évben nem találja a helyét a címvédőben, és Szkopjéban is kifejezetten gyengén játszott.

Ennyi labdát még nem vettek el tőle Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

„A német válogatott játéka Müllerre épül, mindenki az ő keze alá dolgozik. Nálunk viszont más a helyzet, és természetes, hogy időbe telik, mire ebbe beleszokik. A szezon legfontosabb mérkőzése még előttünk áll, így nem lenne szerencsés most értékelni Müllert.”

Nagyon kellenek a szurkolók

„A visszavágón úgy kell játszanunk, mint döntőt játszanánk. Nem lehetnek gyenge teljesítmények, mert tekintélyes előnyt kell ledolgoznunk, de biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban fogunk kézilabdázni, mint Szkopjéban.”

Az elnök szerint nagy szükség lesz a szurkolókra, mert folyamatos nyomás alatt kell tartani az idegenbeli meccsein lényegesen halványabb Vardart. „Olyan hangulatot szeretnék látni az Audi Arénában, mint a kupadöntőn. Igazi oroszlánbarlangot kell teremtenünk, úgyhogy nagyon számítunk a szurkolóinkra – mondta Kelecsényi.

A visszavágót április 11-én, szombaton rendezik Győrben.