Vágólapra másolva!
Öt hete bejelentette, hogy vészhelyzetben visszatérhet, szerda este pedig pályára is lépett Nenad Perunicic, a Crvena zvezda férfi kézilabdacsapatának 44 éves edzője. A Kiel, a Szeged és a Barcelona egykori 141-szeres jugoszláv és szerb-montenegrói válogatott átlövője hat éve vonult vissza.

A Crvena zvezda kézilabdacsapatának edzője, Nenad Perunicic azért döntött a visszatérés mellett, mert fiatal csapatában öten is sérültek, hárman pedig eligazoltak.

A klub ugyan három új játékost szerződtetett, de az edző úgy döntött, ha kell, segít a csapatnak, hogy sikerüljön kiharcolni a bennmaradást.

Perunicic most... Forrás: Rkcrvenazvezda.rs

A Terminátor becenévre hallgató 203 centis átlövő a RK Rudar Kostolac ellen lépett pályára, gólt is szerzett (azzal még 10-10-re állt csapata), végül azonban a Zvezda 27-22-es vereséget szenvedett.

Kétszer nyert BL-t

Perunicic pályafutása során játszott a Kielben, a Magdeburgban, a Barcelonában és a 2005-2006-os szezonban a Szegedben. Pályafutását 2009-ben a podgoricai Buducnostban fejezte be.

... és fénykorában Forrás: AFP/Odd Andersen

A balátlövő kétszer nyert a Bajnokok Ligáját, a Bidasoával 1995-ben, a Magdeburggal 2002-ben. A Kiellel háromszor nyerte meg a német bajnokságot, a Szegeddel pedig 2006-ban Magyar Kupa győztes volt. A jugoszláv válogatottal az 1996-os spanyolországi Európa-bajnokságon, és a három évvel későbbi egyiptomi világbajnokságon is bronzérmes lett.

A nagy visszatérések korszaka

Nem Perunicic az egyetlen, aki ezen a tavaszon hosszú kihagyás után visszatért. A Kolding a Zagreb elleni BL-nyolcaddöntőre reaktiválta a világ egykori legjobb jobbátlövőjét, Olafur Stefanssont, aki az izlandi válogatottban 318 mérkőzésen 1511 gólt szerzett, ennél többször csak a magyar Kovács Péter volt eredményes hazája nemzeti csapatában.

Olafur Stefansson Forrás: AFP/Javier Soriano

A Kiel a három éve visszavonult Steiner Egét csábította vissza, a 43 éves, 262-szeres norvég válogatott kapus akár a Szeged elleni BL-negyeddöntős is védhet, ha Andreas Palicka nem épülne fel a hétvégére.

De a német együttes a szerződtette a nyolc hónapra kidőlt Dominik Klein helyére a nyáron visszavonult 35 éves svéd balszélsőt, Henrik Lundströmöt is.