Nem volt esélye a Győrnek a Final Fourra

Győr, 2015. április 11.
Macarena Aguilar, a győri (elöl) és Barbara Lazovic-Varlec, a macedón csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje visszavágó mérkőzésen, Győrben 2015. április 11-én.
Győr, 2015. április 11. Macarena Aguilar, a győri (elöl) és Barbara Lazovic-Varlec, a macedón csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje visszavágó mérkőzésen, Győrben 2015. április 11-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO hazai pályán csupán 27-27-es döntetlent játszott a macedón Vardar Szkopjéval a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így a címvédő nem jutott be a hazai rendezésű Final Fourba.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO - Vardar Szkopje (macedón) 27–27 (13–12)
a győri gólszerzők: Korsós 6, Szen 6, Kovacsics 5, Löke 3, Bódi 2, Milanovic Litre 2, Aguilar 1, Knedlikova 1, Hornyák 1
Továbbjutott a Vardar Szkopje, 51–45-ös összesítéssel

Egy hete Szkopjéban gyenge napot fogott ki a címvédő, ráadásul a hazaiak remekül használtak ki minden megingást, így akkor 24-18-ra győztek.

Fel volt adva a lecke a Győrnek, amely szeretett volna nekiugrani ellenfelének, de erre számítottak a macedónok is, és eleinte ők vezettek. Az ETO a 7. percben fordított, a túloldalon azonban Penezic rendre betalált. Fej fej mellett haladt a két csapat, a kapusok jól védtek, majd 5-5 után Kovacsics vezérletével sikerült ellépni 8-5-re. Fantasztikus volt a hangulat az arénában, a közönség űzte, hajtotta a kedvenceket. Amikor még nagyobb lett a különbség (10-6), időt kért a Vardar, és több poszton cserélt is. A változtatásoknak volt eredménye, hiszen a szünetre minimálisra apadt a Győr előnye.

Hiába küzdöttek Aguilarék Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidőt ugyan Korsós találata vezette be, mégis gyorsan egyenlített a Szkopje (14-14). Ismét gödörbe került a házigazda, és a volt győri Radicevic góljával megint a Vardar vezetett (15-16). Aztán éppen ellene fújtak hétméterest, amelyet azonban Kovacsics kihagyott.

Milanovic Litre kiállítása alatt tovább nőtt a különbség (15-17), ráadásul Leynaud továbbra is jól védett, így veszni látszott a mérkőzés.

A második félidőben már nem volt esély

Korsós ötperces gólcsendet tört meg, de amíg az ETO-nak sok energiáját vette el a gólszerzés, addig a Szkopje viszonylag könnyedén és hamar betalált, ami minősíti a hazai védekezést. Amikor egy másik ex-győri, Lekic is eredményes volt mint vészkapus, Ambros Martin időt kért.

Görbicz nagyon hiányzott Lökének és a teljes csapatnak Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Bő negyedóra volt még hátra ekkor, de már 20-17-re vezettek a vendégek. Ekkor már az is eldőlt, hogy a magyar csapatnak legalább hét góllal kellene nyernie ezt a meccset, hiszen a macedónok több gólt dobtak Győrben, mint amennyit az ETO szerzett idegenben. Az utolsó tíz percben már csak az volt a kérdés, hogy lesz-e kettős vereség. A hajrára maradt még kiállítás mindkét oldalon, a vége pedig döntetlent lett.

Görbiczék nélkül nem ment

A Győr meggyengült a mostani szezonra, mert négy alapemberéből háromra, Görbicz Anitára, Katrine Lundéra és Eduarda Amorimra nem számíthatott. Előbbi kettő anyai örömök elé néz, utóbbi súlyos sérülés miatt nem léphetett pályára. A világ legjobb beállósa, Heidi Löke pedig már nem volt elegendő, hogy a csapat bejusson a budapesti Final Fourba, amelyre május 9-én és 10-én kerül sor.