Vágólapra másolva!
Mikler Roland brutális szezont fut, a nyáron a Pick Szegedtől – EHF Kupa-győzelemmel – távozó kapus Veszprémben azonnal kulcsszereplő lett, és a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is extraklasszis teljesítményt nyújtott a magyar bajnok kapujában. 

„Nem vagyok teljesen elégedett, hiszen a hajrában nagyon kellett volna egy-egy védés ahhoz, hogy megőrizzük az előnyünket, és idén is legyőzzük a PSG-t – mondta az Origónak Mikler, aki a második félidő elején még 50 százalék körüli védési hatékonysággal állt, de a végére a szétesett védekezés miatt sokszor került kiszolgáltatott helyzetbe. –Én általában az ilyen meccsek után is azt keresem, hol hibáztam, min kell még javítanom, mert az visz előre.

A Veszprém tulajdonképpen remek eredményt ért el (24-24) Párizsban, mégis lehet hiányérzete a szurkolóknak, hiszen a magyar csapat végig vezetett, és uralta a BL-negyeddöntőt, de a hajrában megzavarodott, felhozta a franciákat, és végül be kellett érnie döntetlennel.

A nehéz pillanatokban a legjobb Forrás: MTI/Kovács Anikó

„A hajrá nem sikerült jól, kicsit talán el is fáradtunk. Tíz perccel a vége előtt jött az addig nem sokat csináló [William] Accambray, és visszahozta őket a meccsbe, mi pedig nem reagáltunk jól. Voltak gondjaink védekezésben és támadásban is, ezeken feltétlenül javítanunk kell, mert hiába kezdjük kedvező helyzetből a visszavágót, ha elhisszük, hogy ez már megvan, könnyen bajba kerülhetünk” – mondta Mikler.

Tekintélyt parancsoló csapat vagyunk

„Bele sem kezdek, hány világsztár kézilabdázik a PSG-ben, de szerintem nem vagyok nagyképű, ha azt mondom, csapatként előrébb tartunk náluk. Ezt a meccs nagy részében be is bizonyítottuk, hiszen a PSG jobbára egyéni villanásoknak köszönhetően jött fel a hajrában – mondta Mikler, aki nem érzékelt semmit abból, hogy ezek a nagy sztárok nagyképűek vagy arrogánsak lettek volna a veszprémiekkel.

„Furcsa is lett volna, hiszen a Veszprém tekintélyt parancsoló csapat, amelyet a világ összes klubjánál tisztelettel fogadnak. De ezek egyébként sem olyan srácok, amikor összefutottunk a csarnokban, ment a nagy haverkodás, hiszen sokan ismerték korábbról ellenfeleiket a válogatottból vagy más klubokból.”

Nekünk ott a helyünk a négy között

„Nem változott a véleményem az első meccs után, ugyanúgy gondolom: nekünk ott kell lennünk a legjobb négy között. A döntetlen nem változtat semmin, az első meccs előtt is úgy gondoltam, a Veszprémnek ki kell ütnie a PSG-t. Százalékokkal nem foglalkozom, meghagyom a statisztikusoknak.”

Mikler Roland válogatott kézilabdázó, kapus Forrás: AFP/Franck Fife

Veszprémbe nem nyerni járnak az ellenfelek, Carlos Ortega érkezése óta a csapata egyetlen egyszer ért el olyan eredményt hazai pályán, ami most kiesést jelentene: két szezonnal ezelőtt a THW Kiel tudott nyerni Veszprémben.

„Bízom benne, hogy Veszprémben – az idelátogató csapatok nagy többségéhez hasonlóan – a PSG sztárjainak is megremeg a keze. Abban pedig biztos vagyok, hogy a szurkolóink újra felrobbantják a csarnokot, és óriási hangulatú meccset fogunk játszani – ígérte Mikler. A visszavágót egyébként az EHF is kiemelten kezeli, a hét mérkőzésének választották a PSG veszprémi vendégjátékát.

Erősebb-e a kapuban a Veszprém?

Az EHF szakértőinek rendszeres Google Hangoutjának felvezető kiadásában elhangzott, hogy kapusposzton a Veszprém az erősebb, holott a PSG kapuját a világ egyik legjobb kapusa, Thierry Omeyer védi.

„Hát ez valóban nagyon megtisztelő – mondta nevetve Mikler. – Omeyer a sportág egyik kiemelkedő egyénisége, mindent megnyert a klubcsapataival és a francia válogatottal. Így a negyvenhez közel is simán benne van, hogy eldönt egy fontos meccset, úgyhogy valóban csodaszép bók ilyet hallani.

Thierry Omeyer nem ért Mikler nyomába Forrás: AFP/Patrick Stollarz

Mikler Párizsben lényegesen jobban védett Omeyernél, de a veszprémi kapus szerényen csak annyit mondott, előtte jobban összeállt a fal, így könnyebb dolga is volt. „A meccs után már egyébként sem számít, melyik kapus védett jobban, csak az a fontos, ami az eredményjelzőn áll. Remélem, a visszavágón is jól megy majd a védés, és mi örülhetünk. Ha így lesz, az sem érdekel, ha Omeyer jobban véd majd nálam.”

A visszavágót április 19-én, vasárnap rendezik 17.30-tól, a mérkőzést a Pick Szeged 19.30-kor kezdődő kieli meccséhez hasonlóan élőben közvetíti a DigiSport.