Nem lesznek kapitánycserék kézilabdában

Németh András Győr, 2014. december 4.
Németh András szövetségi kapitány beszél játékosaihoz az időkérés alatt a Magyarország - Franciaország női kézilabda Eb-felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2014. december 4-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Győr, 2014. december 4. Németh András szövetségi kapitány beszél játékosaihoz az időkérés alatt a Magyarország - Franciaország női kézilabda Eb-felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2014. december 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Már Rióban is éremesélyes magyar válogatottakkal számol a kézilabda-szövetség új elnöke, Kocsis Máté, aki a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, nem tervez kapitányváltásokat, de Mocsai Lajost sem dísznek tartaná a szövetségben.

"Nem lepett meg a megválasztásomat követő internetes indulathullám, ezzel számolnia kell egy politikusnak, még ha nem is esik jól. Engem felkértek a posztra, nem kézilabdáznom kell a pályán, hanem menedzselnem ezt a népszerű sportágat. A szakma nem az én dolgom lesz, azt Pálinger Katalin, Radulovics Bojana, Marosi László és Mocsai Lajos irányítja majd a vezetésben, én a hátteret biztosítom" - nyilatkozta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Kocsis elmondta, hogy a budapesti női Final Four esetében bizonyosan lehet jegyárakat csökkenteni, hiszen magyar csapat nélkül kevesebb hazai néző várható. "Az üres helyekre szerintem kézilabdázó gyerekeket kellene kivinni, illetve nem muszáj bővíteni annyira a férőhelyek számát. A szervezés színvonala nem lesz rosszabb ebben a nehéz helyzetben" - mondta.

Mocsai Lajos és Kocsis Máté Forrás: MTI/Kovács Anikó

Úgy tervezi, hogy a tiszteletbeli elnök Mocsai Lajos nem díszként funkcionál majd, őt azért kérte fel a feladatra, hogy a tapasztalatait, tudását használni lehessen a sportág irányításában.

"A nagy klubok képviselői nem véletlenül kerültek ki az új vezetésből, ezt én szerettem volna, ahogyan szponzorok, politikusok bekerülését sem támogattam. Ez hangsúlyeltolódás a szövetség függetlensége felé a lobbikkal szemben. De ebből nem volt vita, elfogadták a koncepciómat, ez az én felelősségem. Ugyanakkor a legjobb kluboknak minden támogatást megadunk, de nem szeretnénk, hogy az MKSZ döntései a topklubok lenyomatainak tűnjenek" - mondta a sportági vezető.

Németh Andrással is elégedett az új MKSZ-elnök Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ugyan se a nők, se a férfiak nem kvalifikálták magukat még a jövő évi olimpiára, Kocsis ennek ellenére éremesélyes válogatottakat vizionál.

"Mindkét csapatban megvan az erő, hogy némi szerencsével odajussanak. Igen, ezekkel a szövetségi kapitányokkal: nem hiszem, hogy kapitánycserékkel kellene kezdeni a munkát, s ebbe a szakmai kérdésbe amúgy sem szeretnék beleszólni. Személy szerint egyik kapitánnyal sincs bajom, kiváló emberek. Szerintem mindkét válogatott biztosan kint lesz az olimpián" - vélekedett a fideszes politikus sportvezető.