Társoldalunk:

Brutális KO-ba futott bele a Bucks

2015.05.01. 08:55

Majdnem történelmi győzelmet aratott a Chicago Bulls kosárlabdacsapata az NBA rájátszásában, miután 54 ponttal győzött a Milwaukee Bucks otthonában. A playoffban ennél nagyobb zakót csak a Minnesota osztott ki, még 1956-ban. Nyugaton a San Antonio Spurs otthon kapott ki a Los Angeles Clipperstől, a csatát a hetedik meccs dönti majd el.

Bejutott a Keleti főcsoport elődöntőjébe Chicago Bulls kosárlabdacsapata, miután brutális KO-t mért a Milwaukee Bucksra a párharc hatodik mérkőzésén. A Chicago 54 ponttal, 120-66-ra nyert, ekkora különbségre playoff-mérkőzésen 1956 óta nem volt példa, akkor a Minnesota verte 133-75-re a St. Louis csapatát.

A Bikák következő ellenfele a Cleveland Cavaliers lesz.

Mike Dunleavy húsz pontot szórt a Bulls színeibenForrás: AFP/Getty Images/Mike McGinnis

Nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét a címvédő San Antonio Spurs kosárlabdacsapata, miután a nyugati főcsoport negyeddöntőjének hatodik mérkőzésén 102-96-ra kikapott a Los Angeles Clipperstől. A mindent eldöntő hetedik meccsre így Kaliforniában kerül majd sor, de nem biztos, hogy ez eleve rossz a Spursnek: az eddigi hat meccsből ugyanis négyszer a vendégek nyertek.

"Azért kaptunk ki, mert a Clippers jobban koncentrált, és keményebben játszott, mint mi. Sajnos puhányok voltunk, és nagyon sok labdát elvesztettünk. És ez fájt. Hogy őszinte legyek, nem is tudom, hogyan maradtunk versenyben" - dohogott a meccset követően Gregg Popovich, a San Antonio edzője.

Gregg Popovich tanácstalan voltForrás: AFP/Getty Images/Harry How

Eredmények, NBA, főcsoport-negyeddöntők, Kelet:
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 66-120
A párharc végeredménye:4-2 a Chicago javára

Nyugat:
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 96-102
A párharc állása: 3-3