Brutális KO-ba futott bele a Bucks

Mike Dunleavy, Chicago Bulls, NBA, kosárlabda
UNITED STATES, Milwaukee : MILWAUKEE, WI - APRIL 30: Mike Dunleavy #34 of the Chicago Bulls walks onto the court before the start of the game against the Milwaukee Bucks during the first round of the 2015 NBA Playoffs at the BMO Harris Bradley Center on April 30, 2015 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using the photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike McGinnis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Majdnem történelmi győzelmet aratott a Chicago Bulls kosárlabdacsapata az NBA rájátszásában, miután 54 ponttal győzött a Milwaukee Bucks otthonában. A playoffban ennél nagyobb zakót csak a Minnesota osztott ki, még 1956-ban. Nyugaton a San Antonio Spurs otthon kapott ki a Los Angeles Clipperstől, a csatát a hetedik meccs dönti majd el.

Bejutott a Keleti főcsoport elődöntőjébe Chicago Bulls kosárlabdacsapata, miután brutális KO-t mért a Milwaukee Bucksra a párharc hatodik mérkőzésén. A Chicago 54 ponttal, 120-66-ra nyert, ekkora különbségre playoff-mérkőzésen 1956 óta nem volt példa, akkor a Minnesota verte 133-75-re a St. Louis csapatát.

A Bikák következő ellenfele a Cleveland Cavaliers lesz.

Mike Dunleavy húsz pontot szórt a Bulls színeiben Forrás: AFP/Getty Images/Mike McGinnis

Nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét a címvédő San Antonio Spurs kosárlabdacsapata, miután a nyugati főcsoport negyeddöntőjének hatodik mérkőzésén 102-96-ra kikapott a Los Angeles Clipperstől. A mindent eldöntő hetedik meccsre így Kaliforniában kerül majd sor, de nem biztos, hogy ez eleve rossz a Spursnek: az eddigi hat meccsből ugyanis négyszer a vendégek nyertek.

"Azért kaptunk ki, mert a Clippers jobban koncentrált, és keményebben játszott, mint mi. Sajnos puhányok voltunk, és nagyon sok labdát elvesztettünk. És ez fájt. Hogy őszinte legyek, nem is tudom, hogyan maradtunk versenyben" - dohogott a meccset követően Gregg Popovich, a San Antonio edzője.

Gregg Popovich tanácstalan volt Forrás: AFP/Getty Images/Harry How

Eredmények, NBA, főcsoport-negyeddöntők, Kelet:
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 66-120
A párharc végeredménye:4-2 a Chicago javára

Nyugat:
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 96-102
A párharc állása: 3-3