Így juthatnak a magyarok a Final Six döntőjébe

Eger, 2015. május 2. Szívós Márton, az Eger (b) és Felipe Perrone, a spanyol CNA Barceloneta játékosa (j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott ZF-Eger - CNA Barceloneta mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. május 2-án. M
Eger, 2015. május 2. Szívós Márton, az Eger (b) és Felipe Perrone, a spanyol CNA Barceloneta játékosa (j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott ZF-Eger - CNA Barceloneta mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. május 2-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatcsapatos döntőjébe jutott Eger a horvát Jug Dubrovnikkal, a Szolnok pedig a Final Sixnek otthont adó katalán főváros élcsapatával, a CNA Barcelonetával csatázik a május végi finálé nyitónapján.

A két hatos csoportra osztott főtábla utolsó körében a magyar bajnok Eger itthon, éppen a BL-címvédő spanyol gárda legyűrésével biztosította be második helyét a mind a tíz meccsét megnyerő olasz Pro Recco mögött, míg a másik hatosban a Szolnok az első pozícióból szorult vissza a másodikra, miután a sorozat tizedik játéknapján két góllal kikapott a horvát Primorje Rijeka otthonában.

A befejező forduló nagy vesztese az amúgy győztes görög Olimpiakosz lett, mivel hiába nyert az olasz Brescia ellen és lett az egriek csoportjában harmadik, így sem jutott tovább, mert a végül negyedikként zárt Barceloneta a rendező jogán, helyezésétől függetlenül eleve biztos tagja volt a Final Six mezőnyének.

Az egri Szívós Márton kapura lő a Barceloneta ellen Forrás: MTI/Komka Péter

A hatos döntőt május 28. és 30. között bonyolítják le a katalán fővárosban, ahol a két csoportelső, az egyből elődöntős Pro Recco és Rijeka pihenőnappal kezd. Másnap az olasz együttes a Barceloneta-Szolnok, a Primorje pedig az Eger-Jug összecsapás győztesével találkozik. Szombaton az elődöntős nyertesek szállnak vízbe a Bajnokok Ligája első helyéért, a vesztesek pedig a bronzéremért.

A hatos döntő (Final Six) programja:
május 28., keresztbejátszás az elődöntőért:
Eger-Jug és Barceloneta-Szolnok

május 29., elődöntők:
Recco-Barceloneta/Szolnok és Rijeka-Eger/Jug

május 30.:
bronzmérkőzés és döntő