Vágólapra másolva!
Húsz U13-as leány kézilabdacsapat pályázott a jövő hét végén, Budapesten megrendezésre kerülő női kézilabda Final Four jótékonysági programjára, végül a Görbicz Anitával és Pálinger Katalinnal megerősített zsűri a nádudvariakat hozta ki győztesnek. De a többi csapat sem szomorkodhat, mind ott lehet a Bajnokok Ligája csúcseseményén.

A "Legyetek Ti az ötödik csapat az MVM EHF FINAL4-on" jótékonysági programot egy hónapja azért indította a névszponzor és a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy egy U13-as leány kézilabdacsapatnak életre szóló élményt szerezzen.

Összesen 20 csapat (Balmazújváros, Doboz, Dorog, Gödöllő, Gyöngyös, Hajós, Hatvan, Heves, Hort, Kecskemét, Kisvárda, KSI, Mohács, Mosonszolnok, MVSC, Nádudvar, Nagyatád, Postás, Salgótarján, Tompa) küldte el videós, fényképes, illetve kézműves pályázati anyagát.

Pálinger Katalinnak nagyon örültek a nádudvari lányok Forrás: EHF

A Görbicz Anitával és Pálinger Katalinnal megerősített zsűri végül a Nádudvar DSE csapatát hozta ki győztesnek, a lányok teljes ellátás mellett részt vehetnek a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjén és ajándék sportfelszereléssel is gazdagodtak.

Lesznek még nézők

A zsűri azonban végül úgy döntött, hogy az összes programban részt vevő csapatnak lehetőséget biztosít arra, élőben láthassa játszani a legjobb játékosokat.

"A döntés ugyan nem volt könnyű, de a nádudvari lányok lelkesedése és befektetett munkája mégis kiemelkedett a pályázatok közül. Megható volt látni a rengeteg kézműves ajándékot, amelyet készítettek. A díjátadón is megbizonyosodhattunk, hogy jó helyre került a fődíj, hiszen egy igazi, összetartó kis csapat otthonába látogattunk el, akik élnek-halnak a kézilabdáért - reméljük mostantól még nagyobb lelkesedéssel és kitartással"- mondta az Európa-bajnok, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes kapus, Pálinger Katalin.

Az ötödik csapat Forrás: EHF

Ez csapatépítésnek is jó volt

A Nádudvar DSE edzője, Kiss Dóra elmondta, nagyon sokat jelent nekik ez a díj.

"A lányok egy életre szóló élményt, és új felszerelést is kapnak, amelyet önerőből sajnos nem tudtunk volna biztosítani nekik, az egyesületünk anyagi forrásai nagyon szűkösek. De csapatépítésnek is kiváló volt a pályázat, a lányok hatalmas lelkesedéssel gyártották az agyagérmeket, kézműves szappanokat, a kézi készítésű könyvet, ismét együtt dolgoztunk valamin, amely sikert hozott. Így működik a csapatsport is."