Vágólapra másolva!
Ugyan összeült kedden a magyar kosárszövetség elnöksége, ám bajnoki versenykiírásokat érintő döntéseket két héttel elnapolta, így egyelőre nem tudni, hogy az élvonalból kiesett MTK női csapata első osztályú maradhat vagy sem.

Az MTK női kosárlabdacsapata hivatalos kérelmet nyújtott be a szövetségnek, amelyben jelezte, hogy amennyiben a lehetőség lesz arra, hogy az NB I A csoportjából kiesett csapat az új idényben is az NB I A csoportjában szerepelhessen, akkor vállalná az indulást

Az Origo előzetesen úgy értesült, hogy a szövetség május 5-én tárgyal a beadványról, de Bodnár Péter főtitkár elmondta, hogy a döntésre még bő két hetet várni kell.

Az MTK-játékosok döntésre várnak Fotó: Bielik István - Origo

"Sok információ még hiányzik a jövő szezonbeli nemzetközi sorozatok versenynaptáráról, ezekről a jövő héten várhatóak részletek. Ezért az elnökség az aktuális, a magyar bajnoki versenykiírásokat érintő döntéseket elnapolta május 21-re" - mondta Bodnár, aki hozzátette, mivel közben május 19-én lesz egy tisztújítás is, a döntést az új elnökség fogja meghozni.

Az NB I/B szombaton kezdődő döntőjében a TFSE a BEAC ellen játszik, előbbi nem tudná vállalni az első osztályt, utóbbi viszont mindenképpen fel szeretne jutni.