A Podgorica durva játékkal lett BL-győztes Budapesten

Larvik - Buducsnoszt Podgorica, női kézilabda BL
Larvik's Anja Hammerseng-Edin (C) vies for the ball with Buducnost's Katarina Bulatovic (L) and Dragana Cvijic (R) during the final match of the EHF Women's Champions League Final Four competition of Norway's Larvik HK vs Montenegro's Budocnost at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 10, 2015. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A montenegrói Buducsnoszt Podgorica nyerte a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, miután a Papp László Budapest Sportarénában rendezett fináléjában legyőzte a norvég Larvik csapatát.

Női BL, Final Four (Budapest):
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Larvik (norvég) 26-22 (14-8)

A tavaly is finalista Buducsnoszt kőkeményen, durván védekezett, és közben 4-0-ra meglépett. A Larvik csak az 5. percben talált be először, és Mörk góljaival megkezdte a felzárkózást. Csakhogy Bulatovics és Neagu, a Podgorica két átlövője magára talált, és visszaállt a különbség (9-5). A folytatásban is inkább a montenegróiak akarata érvényesült.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A második félidő is szinte végig egyoldalú csatát hozott, az északiakon még az időkérések sem segítettek. Lassan szétesett a játékuk - és ugyan a hajrában kicsit összeszedték magukat -, összességében esélyük sem volt.

A Horváth Péter, Marton Balázs játékvezetői kettős nagy mértékben tolerálta a Podgorica durva játékát.
Bulatovics tavaly és idén is magasba emelhette a trófeát, 2014-ben még a Győri Audi ETO KC-val nyert. Az átlövő amúgy immár négyszeres bajnok, a dán Slagelsével 2007-ben, jelenlegi klubjával pedig 2012-ben már nyert.

A 3. helyért:
Vardar Szkopje (macedón)-Dinamo Szinara (orosz) 28-26 (16-15)