Fiatalokkal kezdi meg a felkészülést a pólóválogatott

Benedek Tibor, vízilabda
Budapest, 2014. július 27. Benedek Tibor szövetségi kapitány a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében vívott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 27-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett, miután 12-7-re kikapott a címvédő szerb csapattól. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Bár még tart a magyar bajnoki döntő, Benedek Tibor máris elkezdte a munkát a magyar vízilabda-válogatottal. Egyelőre a bő keretben figyelembe vett fiatalokkal dolgozik, és az 1998 után születettek csapatával kétkapuzik, Nagy Ádám felváltva védi a két csapat kapuját. 

A magyar válogatott a június 23-án kezdődő világliga szuperdöntőre készül , ahol a győztes riói kvótát szerez, majd a július végén kezdődő kazanyi világbajnokság következik, ahol Benedek Tibor csapata címvédőként rajtol.

Benedek egyelőre csak a fiatalokkal dolgozik Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Az elkövetkezendő két hétben ezeknek a játékosoknak tartok majd délelőttönként edzéseket. Kedden és szerdán pedig Horkai György 98-as csapatával játszunk kétkapukat. A cél kettős, egyrészt a megnevezett játékosok között vannak olyanok, akik tagjai lesznek a nyári keretnek, másrészt mindannyian olyan tehetséges fiatalok, akik Vogel Soma kivételével már voltak a keretben, és akik a jövő szempontjából fontos szereplők lehetnek. Jó, ha időről időre látom, hol tartanak a fejlődésben – mondta a kapitány a Waterpolo.hu-nak.

A fiatalok

Kapusok: Lévai Márton, Vogel Soma, Kardos Gergely
Mezőnyjátékosok: Német Toni, Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Fülöp Bence

„A kétkapuk során Nagy Ádám, az ifiválogatott játékosa felváltva szerepel majd a két csapatban. Ezek nyilván különleges kétkapuk lesznek, hiszen nekem hat mezőnyjátékosom lesz és Ádám. Valószínű valamivel rövidebb negyedeket játszunk majd”