Egy csoportban Kanadával, az USA-val és a finnekkel a hokiválogatott

Krakkó, 2015. április 22.
Magyar szurkolók emelik fel sálaikat, miközben a győztes magyar csapat a Himnuszt hallgatja a divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzés végén Krakkóban, a Tauron Arénában 2015. április 22-
Krakkó, 2015. április 22. Magyar szurkolók emelik fel sálaikat, miközben a győztes magyar csapat a Himnuszt hallgatja a divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzés végén Krakkóban, a Tauron Arénában 2015. április 22-én. A magyar válogatott 4-1-re nyert az olasz csapat ellen. MTI Fotó: Mudra László / MJSZ
Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott többek között a friss világbajnok, olimpiai aranyérmes Kanadával játszik majd azonos csoportban a jövő évi oroszországi vb-n.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány idén feljutott együttese Kanada mellett Finnországgal, az Egyesült Államokkal, Szlovákiával, Fehéroroszországgal, Franciaországgal és Németországgal találkozik az egy év múlva (május 6-22.) esedékes torna szentpétervári csoportjában.

A másik, moszkvai csoportba kapott besorolást a vb-második orosz csapat, valamint a svéd, a cseh, a svájci, a lett, a norvég, a dán és a kazah együttes. Mindkét csoportból az utolsó esik ki a divízió I/A osztályba, míg a legjobb négy-négy a negyeddöntőbe kerül.

Chernomaz a legerősebb csapatok ellen készítheti fel a válogatottat Forrás: MTI/Mudra László/MJSZ

A jövő évi ellenfelek közül néggyel 2009-ben is találkoztunk, amikor a magyar csapat szintén a legmagasabb osztályban játszott. Akkor Kanadától 9-0-ra kikaptunk, a szlovákok ellen viszont 13 másodpercre voltunk a hatalmas bravúrtól, de Bartecko góljával északi szomszédaink végül kicsikarták a 4-3-as győzelmet.

A fehéroroszokkal is szoros meccset vívtunk, Peterdi góljával sokáig 1-1 volt az állás, végül a hajrában alakult ki a 3-1-es eredmény, amely azt jelentette, hogy Ladányiék az alsóházba kerültek. A németek elleni a torna utolsó meccse volt számunkra, akkor már eldőlt, hogy csak átszállójegyet váltottunk a legjobbak közé, de a 2-1-es vereség a vállalható kategóriába tartozott.