Nem a Barcelona nyeri a BL-t

Aron Palmarsson, kézilabda
Köln, 2014. május 31. Schuch István Timuzsin (k), az MKB-MVM Veszprém és Aron Palmarsson (j), a német THW Kiel játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a kölni Lanxess Arénában 2014. május 31-én. (MTI/AP/Martin Meissner)
Vágólapra másolva!
A THW Kiel kézilabdázójaként búcsújátékra készül szombaton és vasárnap Kölnben az izlandi Aron Palmarsson, aki már tavaly megegyezett az MKB-MVM Veszprémmel abban, hogy 2015 őszétől a magyar csapatban folytatja a pályafutását.

A 24 éves játékos lesz a Veszprém első izlandi légiósa, aki előbb vagy utóbb irányító-átlövőként vezéregyéniség lehet Carlos Ortega csapatában.

Szépen szeretnék búcsúzni attól a csapattól, várostól és szurkolói közösségtől, ahová 18 éves srácként kerültem, és ahol aztán hat évet töltöttem el. Nehéz szívvel búcsúzok Alfred Gislassontól, az edzőmtől, aki második apámként viselte a gondomat, miközben sokat tett azért, hogy igazán jó játékos lehessek. Próbált marasztalni, de nem állt az utamba” – nyilatkozta a kétszeres BL-győztes Palmarsson a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának a hétvégi BL négyes döntő helyszínén.

Palmarsson (jobbra) tavaly még a Veszprém ellen játszott Forrás: MTI/AP/Martin Meissner

Arra a kérdésre, hogy idén ki nyerheti a Bajnokok Ligáját, így felelt: "Gislasson azt mondja, hogy a Barcelona tűnik a legerősebbnek. Ez lehet, hogy igaz, de nem a spanyolok fognak győzni” – fogalmazott sejtelmesen, de azt már nem fejtette ki, hogy a papírformára melyik csapat fog rácáfolni.

Az izlandi sportoló a kölni csaták után néhány hétig pihenni fog, júliusban várják Veszprémbe.