Vágólapra másolva!
Hamis jegyekkel üzletelt egy veszprémi szurkoló, aki az első hírek szerint legalább 25 ember csapott be. Az MKB-MVM Veszprém nem hagyta cserben a szurkolóit, és az Európai Kézilabda Szövetség segítségével végül minden kiutazó szurkoló láthatta a Veszprém győzelmét. 

„Nagyon régen leszerveztük az utazást, hónapok óta nálunk vannak a jegyek. Kijöttünk volna akkor is, ha a Veszprém nem jut be, mert régi dédelgetett álmunk volt, hogy egyszer megnézzük a négyes döntőt, de így természetesen még izgatottabbak voltunk, hogy szoríthattunk a csapatnak, amelyet lassan három évtizede imádunk – mondta az Origo helyszíni tudósítójának az egyik kárvallott szurkoló.

A rászedett szurkolók simán bejutottak a csarnokba, ott kezdődtek a gondok, hogy többüknek természetesen foglalt volt a helyük. A rendezők azonnal jelezték a rendőrségnek, hogy többen is hamis jeggyel jutottak be a Lanxess Arénába, akik azonnal kiterelték az érvénytelen jeggyel érkezőket a csarnok elé.

Az átvert szurkolók is bejutottak Forrás: Origo

A klub vezetői amint tudomást szereztek a történtekről, beszéltek az aréna előtt kétségbeesetten ácsorgó szurkolókkal, majd felkeresték az EHF illetékeseit, és elintézték, hogy a kapu mögötti, székekkel berendezett szektorba beengedjék őket. Szép gesztus volt mind a klub, mind az európai szövetség részéről.

150 euróért vették a jegyeket

„A mi jegyünkre 130 euró volt nyomtatva, de boldogan fizettük ki érte a 150-et is, sőt olyan is volt a csoportunkban, aki 180-at fizetett a jegyek darabjáért. Plusz ugye utazás, két nap szállás Kölnben, ez már komoly bukó lett volna, ha nem láthatjuk a meccset. Nagyon korrekt volt a klub és a szövetség is, hálásak vagyunk, hogy ilyen gyorsan reagáltak, pedig nem is lett volna kötelességük.”

Az elkövetők – az első hírek szerint ketten voltak – ismert arcok a veszprémi szurkolók között, többen hitetlenkedtek, hogy ilyesmire vetemedtek. Mivel a kárvallottak azonnal feljelentést tettek, a két, egyébként a helyszínen tartózkodó szurkoló menekülni kezdett, de nem jutottak messzire, meg nem erősített hírek szerint Leverkusenben elfogták őket.