Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém legjobbja volt a BL négyes döntőjében Nagy László, aki csalódott ugyan, hogy nem sikerült megnyerni a sorozatot, de a veszprémi szurkolók frenetikus ünneplésétől rögtön jobban érezte magát. A magyar klasszis bizakodva várja a következő szezont, amikor már az ellenfeleknek kell tartaniuk a Veszprémtől, és nem fordítva.

Nagy László elképesztően nagyot játszott Kölnben, a magyar kézibajnok kapitánya támadásban és védekezésben is emberfelettit nyújtott a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében. Nagy, aki a Final Four álomcsapatába is bekerült, örül, hogy jó teljesítményt nyújtott, de egyelőre még inkább fájdalmas emlék az elbukott döntő.

"Sajnos be kell ismernünk, hogy jobb csapattól kaptunk ki, a Barcelona jelen pillanatban kiemelkedik a mezőnyből. Az viszont, hogy bőven volt keresnivalónk ellene, azt is jelenti, hogy mi is jó úton járunk, és

bár van nálunk egy jobb csapat, már csak egy ilyen van

– mondta az Origónak Nagy László.

A döntő után, szomorúan Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker


"Örülök, hogy jól ment nekem a játék, rengeteg munkánk volt abban, hogy fizikailag és mentálisan is jól bírjuk a négyes döntő hihetetlen kemény terhelését. Sajnos a sportban rengeteg előre kiszámíthatatlan eshetőségre kellene felkészülni, a formaidőzítés például kényes dolog, de mi abban a megnyugtató tudatban érkeztünk Kölnbe, hogy elvégeztük az eltervezett munkát. Ez jött ki belőle" – tette hozzá.

Hát igen, a formaidőzítés

A Veszprémet elsősorban kiváló védekezése és Mikler Roland bombasztikus szezonja miatt sorolták a BL esélyesei közé, de Mikler leblokkolt Kölnben, a csapat átlövőkön védekező kettes védői pedig – különösen a döntőben – elmaradtak a tőlük megszokott szinttől.

A kapitány Forrás: AFP/Kisbenedek Attila


"Lehet, hogy néhány játékosunk elmaradt a legjobbjától, de a mögöttünk hagyott BL-szezont igazságtalan volna a négyes döntő alapján megítélni. Mikler Roli, Renato Sulic vagy Mirsad Terzic remeklése nélkül el sem jutottunk volna Kölnbe.

Nagy védekezésben és támadásban is megállíthatatlan volt Forrás: MTI/AP/Martin Meissner


Nagy szerint az idei felkészülés kimondottan jól sikerült, a csapat sikerre éhesen, motiváltan és kellően felpörögve érkezett Kölnbe. "Fizikailag és mentálisan is a topon voltunk, ez talán az elődöntőben látszott a legjobban. Komplett, nagyon erős csapatunk van, rengeteg győztes típusú játékossal, tényleg nyerni jöttünk Kölnbe. Érthető, hogy kicsit most még a csalódottság érzése erősebb bennünk, de a Veszprém Aréna előtti köszöntés azért sokat segített a hangulatunk oldásában."

A világ legjobb szurkolótábora

Arra a kérdésre, hogy mi volt a kölni hétvége legpozitívabb élménye, Nagy gondolkodás nélkül vágta rá: "A szurkolóink. A Final Four óriási rendezvény, állandóan ráncigálják a játékosokat egyik helyről a másikra, ami elég fárasztó tud lenni, és a koncentrációnak sem tesz jót, de nekünk felüdülés volt minden szereplés, mert akárhova mentünk, mindenhol ott voltak a szurkolóink, akik elképesztő hangulatot teremtettek az egész városban."

Ünnep Veszprémben!!! Szép volt Fiúk!

Posted by MKB Veszprém KC on Saturday, May 30, 2015


Nagy elmondta, nemcsak az Aréna előtti, veszprémi köszöntés volt rájuk nagy hatással, hanem a csarnoktól két sarokra rögtönzött ünneplés is. A veszprémi tábor gyakorlatilag lezárta az útszakaszt, és eltérítette a csapatot szállító buszt, hogy újra megünnepelhesse a hőseit.


Nagyot semmiféle negatív élmény nem érte Kölnben, a veszprémiek kapitánya nyilván fájlalja a döntő elvesztését, de az egész hétvége szép emlékként maradt meg benne. "Az érzés, hogy a világ egyik legjobb csapataként tisztelnek minket, és hogy a korábban utolérni vágyott klubok is tartanak tőlünk, mindenért kárpótolt. Büszke vagyok rá, hogy ilyen kiváló csapatnak lehetek a kapitánya."

Féljenek csak tőlünk!

Nagy László szerint a Veszprém hosszú ideje építi fel magát, és mostanra végre elért oda, hogy komoly tisztelet övezi a topklubok részéről is. „Egyenrangú ellenfelei vagyunk bárkinek, egyike vagyunk azoknak a csapatoknak, amelyek esélyesként indulnak bármilyen tornán. A szurkolók, a klubvezetés és a közvélemény régóta várt rá, hogy így legyen".

– mondta, majd hozzátette, nem akar nagyképűnek tűnni, az idei szezon bebizonyította, hogy így van.

Nagy a csapat legeredményebb játékosa volt Kölnben Forrás: MTI/AP/Martin Meissner


"Most pihenünk egy kicsit, de a gondolatainkban már biztosan ott motoszkál majd a nyáron a következő szezon. Izgalmas, új kihívásokkal teli idénynek futunk neki, ahol még az ideinél is magasabb elvárásoknak kell megfelelnünk. De ez együtt jár azzal, hogy jók vagyunk. És jövőre még jobbak leszünk.”