Eb-ezüstérmes centert vett a Fradi

Tóth Márton, vízilabda
Barcelona, 2015. május 29. Az egri Borisz Vapenszki (b) és a szolnoki Tóth Márton a férfi vízilabda Bajnokok Ligája (BL) hatos döntőjében az 5. helyért játszott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa Közgép mérkőzésen a barcelonai Picornell uszodában 2015. május 29-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Tóth Márton a Ferencváros vízilabdacsapatában folytatja pályafutását, a bajnoki címvédő Szolnoktól érkező válogatott center egy plusz egyéves szerződést írt alá.

Tóth Márton - aki 2009-2010 között már szerepelt a zöld-fehéreknél, tavaly pedig Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a válogatottal - elmondta, hogy elsősorban az olimpia szereplés miatt döntött úgy, hogy távozik a Szolnoktól.

A bajnokcsapatban ugyanis legtöbbször nem centerként számítottak rá, emiatt pedig Benedek Tibor szövetségi kapitány sem hívta meg a válogatott nyári felkészülésére.

Tóth a hét végén még a BL hatos döntőjében játszott Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szakmai megbízhatóság, meggyőző jövőkép

"A családomban mindenki a Ferencvárosnak szurkol, így természeten én is Fradi-drukker lettem. Bérletem is van, rendszeresen járok a labdarúgó-csapat meccseire. Több érv is a Ferencváros mellett szólt, amikor úgy döntöttem távozok Szolnokról. Az egyik a szakmai megbízhatóság, amit Gerendás György és Varga Zsolt garantál. Nemzetközi porondon is szerepelhetek a csapattal, és meggyőző az a jövőkép is, amit a klub vázolt.

- nyilatkozta Tóth a Fradi.hu-nak.

Tóth Márton (jobbra) visszatért a Fradiba Forrás: AFP/Kőhalmi Péter

Varga Zsolt vezetőedző szerint számára is nagy kihívás, hogy egy ilyen kvalitású játékost segíthet abban, hogy elérje célját, az olimpiai csapatba való bekerülést. "Itt a lehetőség, hogy az FTC-nek újabb olimpiai bajnoka legyen vízilabdában" - mondta.

Minimális cél a negyedik hely

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója megjegyezte, külön öröm, hogy nemcsak egy jó játékost, hanem egy érzelmileg is a Ferencvároshoz kötődő játékost igazolt a klub.

A következő szezonnal kapcsolatban utalt rá, hogy tavaly a 9. helyen végzett a gárda, majd Gerendás György szakmai igazgató érkezésével a 4-7. hely megszerzését tűzték ki célul, s máris a lehető legjobbat érték el, így a 2015/16-os idényben a negyedik hely megtartása a prioritás.

Végleges a Fradi kerete

Tóth Márton előtt már Marko Cuk, valamint a Szentesről érkező Dőry Farkas is csatlakozott a kerethez.

"Dőry Farkast mindenki óriási tehetségnek tartja, a mi feladatunk lesz, hogy kihozzuk belőle a maximális tudást. Cuk igazi gólvágó, ráadásul fontos tapasztalatokat hozhat a szerb iskolából. Tóth Marci pedig minden edző álma, hiszen minden poszton tud játszani" - vélte Gerendás György szakmai igazgató.

A keret véglegessé vált a következő idényre, a bejelentett igazolások mellett sikerült meghosszabbítani a két ausztrál, Aidan Roach és Joel Swift szerződését, de Marko Avramovic is a Fradiban marad.