Vágólapra másolva!
Valószínűleg az egész NBA-nagydöntőre hatással lesz Kyrie Irving térdsérülése: a clevelandi irányító a Golden State elleni, vereséggel zárult meccsen egy kitámasztásnál sérült meg, és már biztos, hogy nem lép pályára ebben a szezonban.

A Cavaliers hosszabbításban 108-100-ra kikapott a Golden State-től, Irving a ráadásban tört kosárra középen, és amikor kitámasztott, érezte, hogy valami kattant a térdében. Azóta kiderült, a játékost még a héten meg kell műteni, 3-4 hónapos kihagyás vár rá.

A Cavsnak ugyan ott van a keretében Matthew Dellavedova, aki remekül játszik a rájátszásban, de semmilyen mutatóban nem közelíti meg Irvinget, akit az amerikai szaksajtó pótolhatatlannak tart. „Szerencsére nem először történik velünk idén ilyesmi, úgyhogy tudjuk, mit kell tennünk: jön a beugró ember, és már készen is állunk a következő feladatra” – mondta LeBron James.

Irving az amerikai válogatottnak is kulcsembere Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A Cleveland sztárja arra utalt, hogy a csapat idén már elveszítette egy kulcsjátékosát, az Irvinghez hasonlóan All Star Kevin Love egy vállsérülés miatt hagyja ki az egész idényt.