Az olimpiai bajnok elvette a tornagyőzelmet Madaraséktól

Madaras Norbert, vízilabda
SPAIN, Barcelona : Hungary's Norbet Madaras (L) vies with Serbia's Vanja Udovicic (R) during the preliminary round match of the men's water polo competition between Serbia and Hungary at the FINA World Championships at the Bernat Picornell swimming pool in Barcelona on July 24, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A londoni olimpiai bajnok horvát csapat legyőzte a világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatottat a vasárnapi zárófordulóban, így megnyerte a római nemzetközi tornát. A július-augusztusi oroszországi vb egyik előkészületi állomásának számító, és az olaszok mellett még az Egyesült Államok gárdáját felvonultató viadalon a magyar együttes másodikként végzett.

Eredmény, 3. forduló:
Horvátország - Magyarország 9-5 (1-1, 1-2, 5-1, 2-1)
a magyar góldobók: Madaras 2, Bedő, Vámos, Hárai 1-1

A Foro Italico fedett uszodájában a horvátok szerezték meg a vezetést Benedek Tibor szövetségi kapitány legénységével szemben. A Vlv.hu helyszíni tudósítása szerint Bedő Krisztián találatával egyenlített a magyar csapat, amely Vámos Márton bombagóljával a vezetést is átvette (1-2).

A folytatás már kevésbé jól alakult: Hárai Balázs csavargóljával a nagyszünetben ugyan még 3-2 volt a javunkra, utána azonban csupa horvát találat következett, s a rivális 6-3-ra elhúzott. Madaras Norbert nagy gólt lőtt, de erre is volt horvát válasz, így 7-4-ről várhatták a felek a befejező nyolc percet.

Ebben a játékrészben magyar felzárkózás helyett újabb horvát találatok születtek, s 9-4 után a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras eredményes alakítása (9-5) már csak a különbség csökkentésére volt jó.

A két nap után egyformán pont nélküli olasz és amerikai csapat harmadik helyről határozó mérkőzését előbbi nyerte 11-6-ra.