Társoldalunk:

Szlovákiát elpáholta a vízilabda-válogatott

2015.07.03. 20:14

A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott barátságos mérkőzésen kilenc góllal legyőzte Szlovákiát Tatabányán.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország – Szlovákia 14-5 (4-0, 5-1, 3-2, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Bedő 3, Varga Dénes 2, Erdélyi 2, Hosnyánszky 2, Gór-Nagy 1, Vámos 1, Német 1, Manhercz 1, Angyal 1

A múlt heti olaszországi Világliga-szuperdöntőt a hatodik helyen záró, kedd óta újra a Margitszigeten edző csapathoz csatlakozott a válogatottba visszahívott Szivós Márton is. Az Eger világbajnoka Tatabányán még nem játszott, rajta kívül a vb-győztesek közül Nagy Viktor, Madaras Norbert és Hárai Balázs is pihenőt kapott. Így juthatott szóhoz a 17 éves Nagy Ádám is, aki most mutatkozott be a felnőtt válogatottban.

Benedek Tibor

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata gyorsan előnyt szerzett, majd fokozatosan növelte a különbséget. Hamar nyomasztóvá vált fölényére jellemző, hogy az első szlovák gól nem sokkal a nagyszünet előtt, 8-0-s magyar vezetésnél született meg.

A 9-1-ről induló harmadik negyedben Hosnyánszky Norbert jóvoltából tízgólos különbség alakult ki (11-1), amely a mérkőzés végére kilenctalálatossá csökkent.

"Örülök az újrakezdésnek, a jó, lelkes, harcos újrakezdésnek. Ez az első lépés afelé, ahogy ennek a csapatnak játszania kell a jövőben" - összegzett a Vlv.hu-nak, a helyszínről tudósító szakmai honlapnak Benedek Tibor.