Szilárd marad a veszprémi kézisek pénzügyi háttere

Nagy László, kézilabda, Veszprém
HUNGARY, Veszprém : Laszlo Nagy of MKB Veszprem celebrates scoring during the EHF Champions League final four match MKB Veszprem vs Paris Saint-Germain in Veszprem, Hungary, on April 26, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Nem okoz gondot a Veszprém férfi kézilabdacsapatának, hogy az egyik névadó szponzor, az MKB Bank a jövőben kizárólag a klub utánpótlását támogatja, mert a másik főtámogató, az MVM növeli a támogatásának összegét.

A veszprémi férfi kézilabdacsapat eddigi névadó szponzora, az MKB Bank a jövőben kizárólag a klub utánpótlását támogatja.

"Nem ért felkészületlenül bennünket az MKB Bank bejelentése, mert már egy éve is tudtuk, hogy jelentős pénzügyi nehézségek miatt szanálás alá kerülhet. Köszönettel tartozunk azoknak a döntéshozóknak, akik elismerésük és biztatásuk jeléül egy évtizeden át biztosították számunkra a csapatépítés lehetőségét, amelynek köszönhetően megőriztük a helyünket a hazai rangsor első helyén, és immár kétszer is a Bajnokok Ligája négyes döntőjének résztvevői lehettünk. A várható bejelentésről klubon belül már szó esett, így július végi visszatérésük után a játékosoknak sem okozhat majd nagy meglepetést" - mondta Fonyó Károly klubelnök a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Nagy Lászlóék célkitűzése változatlan marad Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Fonyó hozzátette, hogy két éve, amikor a klub társ-főtámogatói szerződést írt alá az MVM-mel, a felek abban állapodtak meg, hogy az MKB Bank esetleges visszalépése után az új partner növeli a támogatás összegét.

"Biztonságunk fokát tovább növeli, hogy az MVM-re a következő három évben is számíthatunk. A csapat pénzügyi háttere tehát továbbra is szilárd, ami annak is köszönhető, hogy az elmúlt években fokozatosan növekedett a velünk együttműködő partnerek száma. Nem lesz tehát semmiféle leépítés, ahogy a célkitűzéseinket sem fogjuk megváltoztatni. Ezt nem csak a játékosainknak és a szakembereinknek, hanem a lelkes szurkolótáborunk minden tagjának is tudnia kell" - nyilatkozta Fonyó Károly.