Társoldalunk:

Újabb siralmas vereséget szenvedtek a pólós lányok

2015.07.28. 19:53

A magyar női vízilabda-válogatott 13-11-re kikapott kedden a házigazda orosz csapattól a kazanyi vizes világbajnokság női vízilabdatornájának második fordulójában. Takács Orsolya szerint siralmas, ami történt, Merész András szövetségi kapitány szerint túl sok labdát szórtunk el támadásban.

Eredmény, D csoport, 2. forduló:
Oroszország-Magyarország 13-11 (1-3, 4-3, 3-4, 5-1) - élő közvetítés
gólszerzők: Liszunova 3, Abdrizjakova, Karimova, Ivaniva 2-2, Jarondajkina, Szimanovics, Prokofjeva, Tyimofejeva 1-1, illetve Keszthelyi 3, Bujka, Czigány 2-2, Kisteleki, Antal, Takács, Tóth 1-1

Csaknem háromezer lelkes hazai szurkoló előtt, kölcsönösen eredménytelen támadások után Bujka Barbara centergóllal szerzett vezetést a magyar csapatnak, és ugyanő duplázta meg az előnyt az első negyed elején. Az oroszok továbbra is csak kapufákat lőttek , és bár sorra emberelőnyben játszhattak, nem tudták bevenni a magyar kaput. Kivéve az első szünet előtt 13 másodperccel, amikor - Kisteleki okos találata nyomán - már 3-0-ra vezetett a magyar válogatott.

Egygólos előny a nagyszünetben

Keszthelyi Rita megúszás után módosította az állást 4-1-re a második nyolc percben. Sokadik létszámfölényes lehetőségükkel éltek a vendéglátók (4-2), válaszul Keszthelyi távolról zúdította a labdát a hálóba (5-2). 5-4-re felzárkóztak az oroszok, Czigány Dóra bombájával azonban ismét két gól volt a különbség (6-4), a nagyszünetre pedig 6-5-nél vonultak el a csapatok.

A magyar csapat legjobbja talán a kapus Bolonyai Flóra voltForrás: MTI/Kovács Anikó


A harmadik felvonás hazai büntetővel indult, s beérte az orosz csapat a magyart (6-6), a vezetést azonban visszavette a Merész-gárda: Antal Dóra lőtt jókor és pontosan. A csapatkapitány Takács Orsolya szerencsés találatával 8-6-ra javult az állás, mi több: Keszthelyi elhajlásos lövésével 9-6 lett "ide". Orosz emberfór és orosz gól következett, Czigány azonban bátran és eredményesen "lőtt vissza" (10-7). Kettős emberelőnyből szépítettek a házigazdák, így 10-8-nál kezdődhetett a befejező negyed.

Megnyert meccset buktunk el

A záró negyedben egy lecsorgó labdát a magyar kapuba sikerült juttatniuk a hazaiaknak, de kis szerencsével Tóth Ildikó is betalált (11-9). Megúszás-gól jött a túloldalról, majd emberelőnyből 11-11-re egyenlített az orosz válogatott, amely a vezetést is átvette bő két perccel a vége előtt, amihez a kimaradt magyar helyzetek is kellettek. A hajrában újabb orosz gól esett, eldőlt a meccs, nyertek a vendéglátók 13-11-re. 

Merész András szövetségi kapitány így nyilatkozott az M4 Sportnak:


"Miközben az oroszok játéka agresszívabb lett, mi buta hibákat követtünk el, elszórtuk a labdákat támadásokban. A folytatásban, ha a franciákat a csoportzárón legyőzzük, úgy néz ki, hogy az amerikaiakkal fogunk játszani. Nehéz lesz, de meg kell próbálnunk továbbjutni."

Siralmas, ami történt

"Siralmas, hogy a második meccset veszítjük el nyert helyzetből. Nem is értem, mi történt a vízben, elkezdtünk kapkodni a végén, nem volt rend a fejünkben" - mondta Takács Orsolya az M4-nek.

Jekatyerina Liszunova (b) és Menczinger Kata küzd a labdáértForrás: MTI/Kovács Anikó

 "Az oroszok változtattak az emberhátrányos védekezésén, beálltak a kapuba, ennek nem találtuk az ellenszerét. A másik dolog, hogy egészen az utolsó negyedik nem tudtak lekontrázni minket, a végén viszont háromszor is" - értékelt Petrovics Mátyás korábbi szövetségi kapitány a stúdióban.

A franciák jönnek

A magyar együttes - amely a vasárnapi csoportnyitó meccsen egygólos vereséget szenvedett a kínaiaktól - csütörtökön a franciákkal találkozik. A csoport győztese automatikusan a nyolc közé jut, míg a második és a harmadik keresztbe játszik a negyeddöntőbe kerülésért.

korábban, a csoport másik mérkőzésén:
Kína-Franciaország 13-4 (2-1, 0-1, 6-1, 5-1)