Simán verte Argentínát a férfi pólóválogatott

Hárai Balázs Kazany, 2015. július 31.
Hárai Balázs (b) és az argentin Ramiro Veich a Magyarország - Argentína férfi vízilabda csoportmérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 31-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Kazany, 2015. július 31. Hárai Balázs (b) és az argentin Ramiro Veich a Magyarország - Argentína férfi vízilabda csoportmérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 31-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A csoportelsőséget a kazahok és a dél-afrikaiak felett aratott fölényes győzelemmel már korábban megszerző magyar válogatott 21-4-re nyert pénteken az argentin csapat ellen a kazanyi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának harmadik, utolsó fordulójában.

Kazany, vizes vb, csoportkör:
Magyarország-Argentína 21-4 (6-2, 3-1, 6-1, 6-0) - Élő közvetítés
Vezette: Naumov, De Jong

Magyarország: Decker, Nagy V. - Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert 1, Erdélyi Balázs 2, Vámos Márton 3, Hosnyánszky Norbert 2, Angyal Dániel 1, Szivós Márton 3, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Bedő Krisztián, Hárai Balázs 1 Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Argentína: Diego Malnero, Ramiro Veich, Tomas Galimberti, Andres Monutti, Emanuel Lopez 2, TOmas Bulghieroni, Juan Pablo Montanie, Esteban Corsi, Ivan Carabantes, Julian Daszczyk, Franco Demarchi 1, German Yanez 1, Franco Testa. Szövetségi kapitány: Nahuel Alfonso

Hárai Balázs küzd az argentin védővel Forrás: MTI/Kovács Anikó

A C jelű négyes első helyének megszerzése egyben azt is jelenti, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány címvédő együttese automatikusan a negyeddöntőbe jutott, míg a csoportban második Kazahsztán és a harmadik Dél-afrikai Köztársaság keresztbejátszik egy másik csoport második és harmadik helyezettjével a nyolc közé kerülésért.

A csoportküzdelmeket lezáró összecsapáson Szivós Márton és Varga Dénes volt a legeredményesebb, mnidketten négy-négy alkalommal találtak be az argentin kapuba. A magyar csapat legközelebb kedden száll vízbe, akkor már a négy közé jutásért.

Most már el kell kezdenünk vízilabdázni

"Ma ennyire pörögtünk fel, 21 gólt lőttünk így is" - értékelt a találkozó után Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4 sportcsatornának, s a folytatásra is kitért. "Bárkit kaphatunk a nyolc között, nem hiszem, hogy az ellenféllel kell foglalkoznunk, inkább saját magunkkal, mi döntjük el, hogy meg tudjuk-e őket verni."

Benedek Tibor Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Most lesz pár nehezebb edzőmérkőzésünk, holnap a horvátokkal, holnapután a görögökkel, most már el kell kezdenünk vízilabdázni" - fűzte hozzá Benedek Tibor.