Madaras: Jobb a magyar pólóválogatott az olasznál

Madaras Norbert vízilabda
Hungary's Norbert Madaras (R) vies with Greece's Christos Afroudakis (L) during their men's water polo quarter-finals match at the FINA World Championships between Greece and Hungary on July 30, 2013 at the Bernat Picornell swimming pool in Barcelona.
Vágólapra másolva!
Madaras Norbert szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott jobb az olasznál, ezért jó esély van rá, hogy a 19.10-kor kezdődő negyeddöntőben a címvédő bejut az elődöntőbe. Kedden a magyarok közül egyedüliként Kapás Boglárka lesz érdekelt a kazanyi vizes világbajnokság úszódöntőiben.

A férfi vízilabda-válogatott 19.10 órakor az olaszok ellen száll vízbe, a tét már a legjobb négy közé kerülés. Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a közelmúltban kétszer is találkozott az olaszokkal: a világliga bergamói szuperdöntőjének helyosztóján a magyar, a margitszigeti Vodafone Kupán pedig az olasz csapat győzött.

Forrás: AFP/Lluis Gene

A magyar válogatott kétszeres olimpiai bajnoka, Madaras Norbert szerint az fog dönteni, hogy a felfokozott hangulatban ki tud majd tisztán gondolkodni, és ki tudja magából kihozni a maximumot. "Ellentétben a tíz évvel ezelőtti vízilabdával, ma már egyik csapat sem engedhet ki a negyeddöntőben, mert biztosan kikap a másiktól, ha kicsit is félvállról veszi a meccset. Én azt gondolom,

De ezt ki is kell hoznunk magunkból" - nyilatkozta Madaras a VLV.hu-nak.

"Most jöhet ki annak az előnye, hogy

sem fejben, sem fizikailag nem vagyunk fáradtak,

így megyünk neki az olasz meccsnek. A hátrány meg az, hogy könnyű meccseink voltak, még közepesnek sem nevezném ezeket, ezért most nem egy szintet kell lépni, hanem többet: kettőt, hármat, négyet ahhoz az olasz meccshez, ahol már nincs hibázási lehetőség" - tette hozzá a pólós.

Ami az úszást illeti,

Kapás Boglárka - aki 400 méter gyorson ötödik lett - 1500 méter gyorson áll majd rajthoz 17.05 órától.

Délelőtt elsőként a férfi 50 méter mell előfutamaira kerül sor, a 19 éves Horváth Dávid pályafutása első nagymedencés felnőtt világbajnokságán áll majd rajthoz.

Ezután a női 200 méter gyors selejtezőit rendezik meg két magyarral, a 200 méter vegyesen világcsúccsal aratott hétfői győzelmével már négyszeres világbajnok Hosszú Katinkával és Verrasztó Evelynnel a mezőnyben.

Hosszú bombaformában van Kazanyban, jó az esélye annak, hogy ebben a számban is megdönti az országos rekordot.

Férfi 200 méter pillangón a szám 2008-as olimpiai ezüstérmese, az 50 méteren hétfőn bronzérmet nyerő Cseh László áll rajthoz, a 800 méter gyors selejtezőjében pedig Bernek Péter és Gyurta Gergely indul.