Kemény Dénes: Nem kudarc, csak csalódás

5hely Varga Dénes Kazany Magyarország Egyesült Államok férfi vízilabda
Kazany, 2015. augusztus 6. Varga Dénes (b) és az amerikai Josh Samules az 5-8. helyért játszott Magyarország - Egyesült Államok férfi vízilabda-mérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 6-án. A címvédő magyar válogatott 13-9-re győzött, így az ötödik helyért játszhat. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke nem kudarcként, hanem kisebb-nagyobb csalódásként értékeli a női és a férfi válogatott kazanyi vb-szereplését. A korábban szövetségi kapitányként három olimpiai aranyérmet nyert sportvezető szerint a jobb eredmény érdekében meg kell lepnünk az ellenfeleket.

Kemény Dénes a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, saját edzői múltja során mindig méltánytalannak tartotta a kudarc kifejezést, ezért a pólóválogatottak szereplésére a „kisebb, nagyobb, súlyosabb csalódás” kifejezések valamelyikét tartja helytállónak.

Szerinte a fiatal stáb lelkesen vágott bele a munkába két és fél éve, és nagyon ütőképes, világbajnok csapatot csinált. Ugyanakkor a riválisok láthatóan nem kapkodtak annyira a riói csapatuk kialakítása terén, és mostanra lettek annyira ütőképesek, hogy már sokkal több erős ellenfelünk van, mint tavaly vagy tavalyelőtt volt.

Varga Dénes az amerikaiak ellen Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Beszéltünk elég sokat Benedek Tiborral, én igazából tanácsot azért nem adtam, mert mindent nagyon hasonlóan látunk vagy egyformán. Én nyilván hidegebb fejjel, a lelátóról, ő meg más lelkiállapotban a partról, de hasonlóan azt láttuk, hogy két év alatt kezdenek minket megtanulni.

A nyerő teljesítményre képes játékosoknak ezt újra meg újra hozni kell, ezek most kicsit elmaradtak. Az edző 60-70 százalékig tud mindent megtervezni, a többi már a sapka alatt lévő játékosok dolga" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy miben kell változtatni a jobb eredmény érdekében, Kemény azt mondta, olyan utakat kell keresni, amelyek újból ismeretlenek lesznek az ellenfeleknek és meg kell őket lepni.

"Egy darabig ez sikerült, nyilván mindenki analizálja az ellenfelet, és most sokkal nehezebb a dolgunk, mint esetleg egy vagy két évvel ezelőtt" - tette hozzá.

Forrás: Vlv.hu