Büntetőkkel dőlt el az Ocskay-emléktorna döntője

Clemens Unterweger, a Moser Medical Graz 99ers játékosa (j) és Kevin Wehrs, a Fehérvár AV19 játékosa az ifj. Ocskay Gábor jégkorong-emléktorna döntőjén, Székesfehérváron, a Fehérvár AV19 csarnokában 2015. szeptember 6-án.
Székesfehérvár, 2015. szeptember 6. Clemens Unterweger, a Moser Medical Graz 99ers játékosa (j) és Kevin Wehrs, a Fehérvár AV19 játékosa az ifj. Ocskay Gábor jégkorong-emléktorna döntőjén, Székesfehérváron, a Fehérvár AV19 csarnokában 2015. szeptember 6-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Az osztrák Graz nyerte az ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktornát, miután a vasárnapi döntőben büntetőkkel legyőzte a házigazda Fehérvár AV19 csapatát.

A döntőben:
Moser Medical Graz 99ers (osztrák) - Fehérvár AV19 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0), büntetőkkel
gól: Poulsen (36.), Walker (48.), illetve Sikorcin (20., 31.)

Agresszív támadásokkal kezdett a Volán, és kapujához szegezte az ellenfelet. A helyzetek azonban sorra kimaradtak, és még egy emberhátrányt is kivédekezett a Graz, egyszer pedig a kapuvas mentett Dahm helyett. A szünet előtt 16 másodperccel Sikorcin szerezte meg a vezetést létszámfölényben. A 99ers az első harmadban nem lőtt Hetényi kapujára.

A második játékrészben is javarészt a hazaiak birtokolták a korongot, és Sikorcin - megint emberelőnyben - a bal felső sarokba lőtt éles szögből. Ugyancsak emberelőnyből szépítettek a vendégek, Poulsen maradt egyedül a kapu előtt.

A zárófelvonás derekán váratlanul egyenlített a Graz. Egy rossz csere után Walker lépett ki, és köténygólt lőtt Hetényinek. A hajrában erősen nyomott a Volán, többször emberelőnybe került, de nem változott az állás. A hosszabbításban az osztrákok voltak létszámfölényben, ám újabb gól nem született. Következtek a büntetők, s a szétlövésben a Graz volt jobb.

A 3. helyért:
HK 36 Skalica (szlovák) - HDD Telemach Olimpija (szlovén) 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)