Társoldalunk:

150 ezer dollárt bukott az elrontott döntőn a Veszprém

2015.09.14. 16:13

Az MVM Veszprém sok pénzt bukott el a Super Globe döntőjében, de Lékai Máté szerint még bőven javíthatóak a hibák, és a magyar kézilabdabajnok a BL-ben is a csúcsra érhet. A válogatott irányítója szerint az olimpia sem csak vágyálom. 

 Még mindig mérgesek a Veszprém kézilabda csapatának vezetői, de a játékosok is haragszanak magukra amiatt, hogy a múlt héten a Katarban megrendezett nem hivatalos klubvilágbajnokság döntőjében egyetlen góllal elbukták a döntőt.

Ha nem a német Bundesligában jelenleg a negyedik helyen álló Füchse Berlin viszi el a 400 ezer dolláros fődíjat, a jelenleg az új finanszírozási források megnyílására váró egyesület kasszájába 150 ezer dollárral több, a gyűjteményébe pedig egy díszes trófea került volna. Nem mellesleg Carlos Ortega csapata is nagyobb önbizalommal készülhetne a szombati lengyelországi BL premiermérkőzésére.

Semmi nem ment jól Katarban

Lékai Máté, a csapat 27 esztendős irányítója szerint a katari három mérkőzés közül egyik sem a Veszprém olajozottan működő játékáról maradt emlékezetes."Valójában a védekezés, a támadás és a lerohanás sem volt olyan, amilyennek szerettük volna. Nagyot kell előre lépnünk ahhoz, hogy a jövő szombaton az új szezon első Bajnokok Ligája mérkőzésén BL ezüstérmeshez méltó játékkal győzni tudjunk” - hangsúlyozta a két éve Veszprémbe került kézilabdázó.

Lékai Máté

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Wisla tavaly március végén már megmutatta az oroszlánkörmeit, amikor BL nyolcaddöntős találkozón hazai közönsége előtt 34-33-ra legyőzte a veszprémieket. Hat nappal később már Nagy László és társai irányítottak, és 31-26 arányú győzelemmel fordítani is tudtak, így jutottak be a legjobb nyolc közé, ahonnan már csak egy lépést kellett tenni Köln és a négyes döntő felé.

Az elvárosok ugyanazok

"Az elvárások ma sem mások, mint a 2014/2015-ös idényben – folytatta Lékai, akit éppen 10 esztendeje az év magyar serdülő játékosa volt. - Nincs mese, a hazai bajnoki cím megvédése és a kupa Veszprémben tartása most is alapfeladat a számunkra. Címvédőként a SEHA Ligát is komolyan vesszük, ahol lényegében csak 3-4 igazán erős ellenfélre kell figyelnünk, tehát a feladat nagysága változatlannak mondható. Nem úgy a Bajnokok Ligájában, ahol egy csoportban küzdünk – a lengyel Plock mellett - a jól ismert német Kiel és a 2014-es BL győztes Flensburg csapataival, valamint a játékosvásárlásban továbbra is élenjáró francia PSG együttesével is. Szeptember 19-e és október 25-e között mind a négy vetélytárssal lejátsszuk az első meccsünket, aztán nem éppen levezetésként 72 óra leforgása alatt három SEHA Liga találkozónk is lesz, ráadásul mind a háromszor idegenben!”

Mindenhol aranyra tör a Veszprém

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Kulcsszerep vár a 2009 óta válogatott Lékai Mátéra a jövő januári Európa- bajnokságon is, ahol eldőlhet, hogy a londoni negyedik helyezett magyar válogatott eljut-e a Riói nyári játékokra is, pontosan először is az azt megelőző kvalifikációs tornára.

Hosszabb lesz az Eb-felkészülés

"Nem szabad túlzottan optimistának lenni, de a hajó még nem úszott el. A januári kontinens bajnokságokon jól kell szerepelni ahhoz, hogy onnan eljuthassunk az utolsó lehetőséget biztosító olimpiai selejtező tormára. Ha mi lennénk a kontinensbajnokok, zsebünkben a Riói repülőjegy. Szerencsés esetben viszont a nyolcadik, vagy talán még a kilencedik hely is a selejtező lehetőségét biztosíthatja. Aztán következhet az újabb akadálypálya. Talant Dujsebajev, a szövetségi kapitányunk nem olyan ember, aki lehetetlen küldetéseket szokott emlegetni. Úgy tudom, hogy a szokásosnál valamivel hosszabb lesz a felkészülési táborunk, valamennyit ez is javíthat az esélyeinken” – vélekedett Lékai Máté, a Veszprém válogatottja.