Vágólapra másolva!
Arccsonttörést szenvedett Derrick Rose, az NBA-ben szereplő Chicago Bulls sztárja.

A 26 éves, kétszeres világbajnok a keddi edzésen ütközött egyik társának könyökével. A klub bejelentése szerint műtét vár a 2010/11-es idény legértékesebb játékosának választott Rose-ra.

A háromszoros All Star-válogatott kosaras - aki NBA-pályafutása során 20,4 pontos átlagot produkált eddig - az elmúlt időszakban sorra szenvedi el a súlyosabbnál súlyosabb sérüléseket. A 2012/13-as idényt teljesen kihagyta, mert a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag, majd visszatérése után 2013 novemberében porcsérülést szenvedett, de ezúttal a jobb térdében, és így 10 meccs után újra kidőlt.

Rose labdázás megint a rehabilitációra koncentrálhat Forrás: AFP

A Chicagónak már ismerős a helyzet

Idén februárban ismét porcsérülés miatt kellett műteni, ami azt jelenti, hogy a lockout miatt csonka 2011-2012-es idény óta összesen mindössze 100 alapszakaszmeccsen tudott pályára lépni.

A 26 éves Rose pont a sérülése előtti napokban nyilatkozta, hogy a rengeteg hiányzása ellenére az önbizalma nincs romokban, mert tisztában van a képességeivel, és nem felejtett el kosarazni. A Chicago Bullsnál viszont megint gondolkozhatnak azon, hogy mihez kezdjenek Rose nélkül, bár az is igaz, az elmúlt években hozzászokhattak ehhez az állapothoz a sok sérülés miatt.