Benedek nagyon fiatal pólós kerettel készül

Tóth Márton, vízilabda
Barcelona, 2015. május 29. Az egri Borisz Vapenszki (b) és a szolnoki Tóth Márton a férfi vízilabda Bajnokok Ligája (BL) hatos döntőjében az 5. helyért játszott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa Közgép mérkőzésen a barcelonai Picornell uszodában 2015. május 29-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A grúzok elleni jövő keddi Világliga-selejtezőre fiatal játékosokból álló keretet hirdetett Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A nyári mellőzés után visszatért a keretbe Decker Ádám és Tóth Márton is.

A magyar vízilabda-válogatott október 20-án, kedden Grúzia ellen kezdi meg a 2015-16-os Világliga-selejtezősorozatot. A szolnoki mérkőzés előtt egy héttel Benedek Tibor tizennégyes keretet hirdetett, azaz egy játékos marad majd ki a tizenhármas, végleges keretből.

A kapitány friss, fiatal névsort állított össze, meghívót kapott Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa, Nagy Ádám, az újbudaiak fiatal junior vb-bronzérmes, ifjúsági világbajnok bekkje, Zalánki Gergő, az egriek szintén junior vb-bronzérmes, korábban vb-ezüstérmes játékosa is.

Tóth Márton ismét visszakerült a válogatottba Forrás: MTI/Kovács Anikó

Visszakerült a válogatottba Decker Ádám és Tóth Márton, ők a nyáron nem kaptak bizalmat a világversenyeken.

"Fiatal a keret, kétségtelen, Gór-Nagy Miklóson és Decker Ádámon kívül több meghatározó játékos most nem kapott meghívót. Bisztritsányi Dáviddal már korábban is volt egy beszélgetésem, régóta figyelem, az egyik legjobb magyar csapat kapusa, megérdemli, hogy megkapja a lehetőséget. Decker Ádámnak és Tóth Mártonnak is szeretném megadni az esélyt arra, hogy visszaküzdjék magukat a válogatott keretbe. Marci és Manhercz Krisztián egyébként majd csak hétfőn kapcsolódik be a munkába" - idézte Benedek Tibor a szövetség hivatalos honlapja.

Benedek Tibor szövetségi kapitány Forrás: MTI/Kovács Anikó

A keret vasárnap találkozik és Szolnokon készül majd a mérkőzésre. Akkorra már kiderül, hogy az OSC és a Szolnok feljut-e a Bajnokok Ligája főtáblájára. A Ferencváros Nápolyban, a Szeged Splitben küzd majd a hétvégén az Euro-kupa második selejtezőkörében.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Lévai Márton (Debrecen), Bisztritsányi Dávid (OSC)
mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós (OSC), Decker Ádám (OSC), Angyal Dániel (Eger), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Zalánki Gergő (Eger), Tóth Márton (Ferencváros), Hárai Balázs (Eger), Bedő Krisztián (Eger), Bátori Bence (OSC), Erdélyi Balázs (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged)

A Világliga-selejtezők idei programja:
október 20., kedd (16 óra):
Magyarország - Grúzia (tv: M4 Sport)

november 17., kedd:
Magyarország - Románia

december 1., kedd:
Görögország - Magyarország