Vágólapra másolva!
November 3-án a budapesti Tüskecsarnokban ismét jégre lépnek azok a magyar jégkorongozók, akik 2008 áprilisában, a szapporói divízió 1-es világbajnokságon kiharcolták az élvonalba jutást. Az ellenfél az olimpiai, és világbajnokokkal felálló cseh öregfiúk-válogatott lesz.

Cseh szupersztárok ellen húznak ismét korcsolyát a szapporói hősök: november 3-án, kedden este 20.30-tól a Tüskecsarnokban ismét jégre lép az a magyar jégkorong-válogatott, amely 2008. április 19-én, Szapporóban kiharcolta az A csoportba jutást.

Magyar szövetség a gálamérkőzést annak örömére szervezi, hogy hét évvel a nagy siker után idén ismét sikerült kivívni a feljutást, és jövőre újra az A csoportban szerepelhet az együttes.

2008-ban feljutást ünnepelhetett a válogatott Forrás: Icehockey.hu

Az ellenfél Csehország hivatalos öregfiúk-válogatottja lesz, tele olimpiai-, és világbajnokokkal. A hírek szerint jégre lép az ötszörös világbajnok és egyszeres Stanley-kupa-győztes védő, Frantisek Kaberle, a háromszoros világbajnok szélső, Petr Cajánek, a nyolc NHL-csapatot is megjárt, januárban visszavonult Radek Dvorák, illetve Nagano olimpiai bajnoka, David Moravec is.

A cseh öregfiúk-válogatott Forrás: Icehockey.hu

Csehország jégkorong-válogatottja legutóbb 1940-ben lépett magyar jégre, akkor egy 3 mérkőzéses párharcban két vereség, egy döntetlen lett a mérlegünk.

A szapporói hősök közül hat játékos jelenleg is a válogatott aktív tagja, mások klubszínekben küzdenek tovább, vagy edzőként dolgoznak, páran pedig elszakadtak a sportágtól. Most azonban mindannyian újra megmutatják tudásukat. A magyar összeállításból egy név fájóan hiányzik majd: a 2009. március 24-én, szívinfarktusban meghalt Ocskay Gábor. A szövetség a gálamérkőzést az ő emlékének is ajánlja.