Meglepetések a kéziválogatott keretében

Talant Dujshebaev, kézilabda
GERMANY, Cologne : Kielce's headcoach Talant Dujshebaev reacts during the Handball Champions League EHF Final Four third place match between Poland's KS Vive Tauron Kielce and Germany's THW Kiel in Cologne, western Germany on May 31, 2015. Poland's team placed third and won the match 28-26. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Kihirdette keretét a jövő péntektől vasárnapig Debrecenben zajló Provident Kupára az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev. Nincs Ilyés Ferenc, Lékai Máté és Tatai Péter sem. 

A magyar szövetség (MKSZ) hétfői tájékoztatása szerint a szakember húsz játékosra számít a Fehéroroszország és az Argentína elleni mérkőzéseken, illetve a tornát megelőző edzőtáborozás során. A keret összetételét a célegyenesbe forduló Eb-felkészülés mellett több játékos sérülése is kényszerűen alakította - áll a közleményben.

Néhány kimaradó kérdések vethet fel Talant Dusjhebaevvel szemben Forrás: AFP/Patrik Stollarz

"A november 2-8. közötti időszakban szeretnénk a korábban tanultakat felfrissíteni, és reményeim szerint az Eb-re való közvetlen felkészülést is megkezdjük - nyilatkozta Dujshebaev. - A Provident Kupa kiváló lehetőség, hogy jó ellenfelekkel szemben gyakoroljunk. A torna tökéletes alkalom, hogy az általam kijelölt legjobb magyar kerettel - amelyből a sérült Nagy László hiányzik - célirányosan készüljünk a kontinensviadalra."

A magyar válogatott kerete

kapusok: Bartucz László, Székely Márton (mindkettő Csurgó), Mikler Roland (MVM Veszprém)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MVM Veszprém), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)
jobbátlövők: Ancsin Gábor, Balogh Zsolt (mindkettő MOL-Pick Szeged)
irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen), Faluvégi Rudolf (Csurgó), Nagy Kornél (Dunkerque HB)
beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Hegedűs Márk, Zubai Szabolcs (mindkettő MOL-Pick Szeged)
balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Borsos Tamás (Cegléd), Dzsamali Iman (IFK Kristianstad), Zdolik Bence (Balatonfüred)
balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgó), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)

A keretben az Origo információi szerint akkor sem lett volna ott Ilyés Ferenc, ha nem sérül meg a Szeged hétvégi meccsén, de kimaradt a veszprémi irányító, Lékai Máté, valamint a Romániában a hírek szerint remekül védő Tati Péter is.

A szövetségi kapitány hozzátette: a keret nyitott mindkét irányban, a most kimaradókkal pedig hamarosan személyesen is egyeztet. Az Európa-bajnokságot január 17. és 31. között rendezik Lengyelországban.

A Provident Kupa programja (Debrecen, Főnix csarnok):
november 6., péntek:
Argentína-Fehéroroszország 20.00
november 7., szombat:
Magyarország-Fehéroroszország 14.30
november 8., vasárnap
Magyarország-Argentína 13.00