Majdnem 18 évet kellett várni a dallasi Darázs-csípésre

Al Jefferson, Charlotte Hornets, NBA kosárlabda
DALLAS, TX - NOVEMBER 05: Al Jefferson #25 of the Charlotte Hornets takes a shot against the Dallas Mavericks in the first half at American Airlines Center on November 5, 2015 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Charlotte Hornets 108-94-re nyert a Dallas Mavericks otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. A Charlotte közel 18 után győzött újra texasi riválisa csarnokában, legutóbb 1998 januárjában volt erre képes.

A dallasi kosarasok 1998 januárja óta sorozatban 14 mérkőzést nyertek meg a Charlotte ellen, amely Bobcats, majd Hornets néven is sokáig hiába próbálkozott a bravúrral.

A hazaiaknál csak Dirk Nowitzkinek volt oka az örömre, a veterán német játékos lett az NBA-történelem 16. játékosa, aki legalább 45 ezer percet töltött a pályán az alapszakasz során.

Al Jefferson (Charlotte Hornets) 31 pontot szórt Forrás: AFP/Getty Images/Ronald Martinez

Ez volt az 1270. mérkőzése, ezzel pedig az NBA örökranglistáján utolérte a 23. helyen álló John Havliceket, a Boston Celtics legendás, nyolcszoros bajnokát.

Eredmények:
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 104-98
Minnesota Timberwolves - Miami Heat 84-96
Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 94-108
Denver Nuggets - Utah Jazz 84-96
Portland TrailBlazers - Memphis Grizzlies 115-96