Vágólapra másolva!
Ambros Martín nem aggódik csapata formája miatt, és úgy érzi, csak idő kérdése, hogy játékosai a lehető legjobb állapotba kerüljenek. A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának spanyol edzője szerint bár szerdán kikaptak a Fraditól, az elmúlt évek mérlege szerint még mindig jobbak, és ha a szurkolók támogatását élvezik, akkor a BL-ben is megnyerik a három hátralévő csoportmérkőzést.

A szurkolók egyre többet kritizálják a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának idei teljesítményét, a tavalyi bajnokságban csak ezüstérmet nyert együttes egy bravúros szkopjei 27-22-es győzelem után hazai pályán nagy pofont kapott a dán Midtjyllandtól (21-26), majd egy hete ugyan győzött 29-21-re a Hypo otthonában, az alaposan meggyengült osztrákok egy félidőt megnyertek a magyar sztárcsapat ellen.

Ezek után szerdán egy népligeti vereség következett a Ferencváros ellen a hazai NB I-ben, ám Ambros Martín edző szerint a csapatépítés velejárója a hullámvölgy, így van ez most a sokáig verhetetlennek hitt ETO-val is.

Görbicz Anitáék a hét végén a Hypóval játszanak otthon Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ugyanakkor, ha mérleget vonunk az elmúlt évekből, akkor még mindig mi vagyunk a jobbak" - nyilatkozta a spanyol szakember a Kisalföldnek.

Szerinte csak idő kérdése, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljön mindenki és akkor a mostani időszakra már senki nem emlékszik. A csapatra még három fontos BL-mérkőzés vár, a hét végén a Hypo ellen nem lehet baj, ugyanakkor a Midtjylland elleni idegenbeli, illetve a Vardar elleni hazai meccsnek a továbbvitt pontok miatt komoly jelentősége lesz.

"Két kemény meccs lesz, de ha mindenki támogat bennünket, akkor nyerni fogunk. Mi vagyunk az ETO, az az ETO, amely augusztusban megnyerte a Szuperkupát, majd nem olyan régen győzni tudott Szkopjében is.

Senki sem becsülheti le a csapatomat, a játékosaimat"

- mondta Martín.

ETO szombaton, FTC vasárnap

Az ETO vasárnap délután a Hypót fogadja, amely szerdán történelmi vereséget szenvedett. A jelenleg három magyart - Mehlmann Ibolyát, Hajgató Annát és Kiss Kittit - is foglalkoztató, egykoron szebb éveket megélt, nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes, Kovács Ferenc edzette osztrák csapat az Union Korneuburg otthonában kapott ki 26-24-re. A Hypo NÖ utoljára 1993. március 22-én szenvedett vereséget az osztrák élvonalban, azóta sorozatban 384 találkozót vívott meg győztesen.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria múlt vasárnap 30-27-re nyert a német Thüringer HC ellen, amely egy 26-13-as Bundesliga-győzelemmel melegített a szombati, Syma Csarnokban sorra kerülő visszavágóra.

A hétvége programja

B csoport, 4. forduló:
FTC - Thüringer HC (német), szombat 18.00, SYMA-csarnok
Fleury Loiret (francia) - Podravka Koprivnica (horvát), vasárnap 17.30, Orléans

Az állás: 1. FTC 5 pont, 2. Thüringer HC 3 (81-78), 3. Fleury Loiret 3 (75-75), 4. Podravka Koprivnica 1.

C csoport:
Győr - Hypo NÖ (osztrák), vasárnap 17.00
Midtjylland (dán) - Vardar (macedón), vasárnap 17.00, Ikast

Az állás: 1. Vardar 4 pont (93-76), 2. Midtjylland 4 (83-75), 3. Győr 4 (77-69), 4. Hypo NÖ 0.