Argentínát is elgázolta a magyar kézilabda-válogatott

Mikler Roland, kézilabda
Debrecen, 2015. november 8. Mikler Roland kapus a kézilabda Provident Kupán játszott Magyarország - Argentina mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2015. november 8-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott nyerte a debreceni Provident-kupát, miután vasárnap 13 góllal legyőzte az olimpiai induló argentin csapatot.

Eredmény:
Magyarország - Argentína 28-15 (14-9)
Debrecen, Főnix Csarnok
v.: Stolarovs, Licis (lettek)
Magyarország: Mikler, Bartucz (kapusok), Bánhidi 3, Bodó 3, Borsos, Császár 2, Faluvégi 1, Gazdag 5, Hornyák P. 3, Iváncsik G. 4, Jamali 2, Nagy K. 1, Schuch 2, Zdolik, Zubai 2.
Argentína: Schulz, Garcia (kapusok), Canepa 1, Cangiani, Carou, F. Fernandez 2, J. P. Fernandez 1, Pizzarro 2, A. Portela, P. Portela, Querin, Riccobelli 1, Schiaffino 2, P. Simonet, S. Simonet 2, Souto Cueto, Vazquez, Vidal 4, Vieyra
hetesek: 8/6, illetve 3/1
kiállítások: 14, illetve 18 perc

A találkozó egyben a magyar szövetség korábbi kommunikációs igazgatója, Diószeghy Zsolt emlékmérkőzése volt. Kezdetben a dél-amerikaiak szívósan tartották magukat, ezzel együtt nem forgott veszélyben a magyarok vezetése, pedig nem játszottak hiba nélkül. Bartucz László jól védett a félidő második részében, és a szünet előtt sikerült ellépniük a házigazdáknak.

Mikler Roland lett a legjobb kapus Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A fordulást követően több mint egy percig hármas emberhátrányban is játszott a magyar csapat, de végül megúszta kapott gól nélkül. Kiegészülve aztán ismét a hazaiak akarata érvényesült, a csereként beálló Mikler Rolandnak pedig alig lehetett gólt lőni.

A 39. percben, 19-10-nél időt kértek a vendégek, ám már nem volt visszaút a számukra. A januári, olimpiai kvalifikációs Eb-re készülő magyarok ekkor már a közönségnek játszottak, nem volt azonos szinten a két válogatott. A hajrában hazai oldalon csak azért kellett izgulni, nehogy valaki megsérüljön a durva argentin védekezés miatt.

A tornán kívül játszott vasárnapi Fehéroroszország-Magyarország B mérkőzést 11-8-as félidő után a fehéroroszok nyerték 25-21-re.

A torna legjobb játékosának Faluvégi Rudolfot, legjobb kapusának Mikler Rolandot választották, míg a gólkirály a fehérorosz Maksim Baranau lett.

A torna végeredménye: 1. Magyarország 4 pont, 2. Argentína 2, 3. Fehéroroszország 0

Pénteken játszották:
Argentína - Fehéroroszország 30-23

Szombaton játszották:
Magyarország - Fehéroroszország 32-20