Serdülőmeccsen ütötték ki a szegedi pólóst

vízilabda
vízilabda
Vágólapra másolva!
Mentő szállította kórházba délután a szentesi uszodából azt a szegedi vízilabdás fiút, akit egy szentesi pólós megütött a serdülőbajnokság vasárnapi mérkőzésén. A jegyzőkönyv bejegyzése szerint a játékvezető és a szegedi edző egyaránt feljelentette a tettest.

"A mai póló a vízi birkózás felé halad, és a játékvezetők ennek szellemében fújtak, olykor-olykor szemet hunytak egy szabálytalanság felett. Az adok-kapok benne van a vízilabdában, de olyan ütés, mint amit Zatykó Levente elszenvedett a medencében, tízezerből egy van. Nagyon betalált a szentesi fiú" - mondta a szegedi serdülőcsapat edzője, Fodor Ádám a Delmagyar.hu portálnak.

Az edző szerint a játékos brutálisan nagyot kapott az állcsúcsára, hátrabicsaklott a nyaka, a mentősök nyakmerevítőben szállították el az uszodából a kórházba, ahol megröntgenezték és CT-vizsgálatnak is alávetették, de szerencsére semmit sem találtak az orvosok.

Túl nagy volt az ütés Forrás: AFP

"Agyrázkódást szenvedett, ezért hétfőig benn tartják a szentesi kórházban megfigyelésen. Ideggyógyászt is hívtak hozzá" - mondta Fodor Ádám, aki szerint a játékos a meccs után pár órával kezdett csak magához térni.

Az edző elmondta, az ütés után a szentesi Tóth Boldizsár nagyon megszeppent, nagyon szégyellte magát, már ott az uszodában bocsánatot kért Zatykó Leventétől. "Olyan korban vannak, hogy nincsenek tisztában azzal, mekkorát tudnak ütni. A szentesi fiú őszintén sajnálta az esetet" - mondta a szegedi edző.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapján a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvében is nyoma volt az esetnek, a hivatalos bejegyzés így szólt: „A fehér 12 játékost (Tóth Boldizsár) brutalitás miatt a Játékvezető 2 (Dr. Mosonyi Balázs) feljelenti. A fehér 12 (Tóth Boldizsár) játékost brutalitás miatt a szegedi edző, Fodor Ádám feljelenti. A sérült játékost a mentő kórházba szállította.”