Három évre eltiltották a saját meccseire fogadó pólóbírót

vízilabda
Spanish and Italian players fight for the ball during the women's Water Polo European Championships match of Italy vs Spain in Budapest on July 20, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta Horváth Csabát a játékvezetéstől. Horváth kilencszer kötött fogadást az általa a 2014-15-ös szezonban vezetett mérkőzéseire, és bár állítása szerint csekély pénzösszegeket tett fel, ezzel csorbította a vízilabda hírnevét.

A Szerencsejáték Zrt. információja szerint Horváth Csaba kilencszer kötött fogadást az általa a 2014-15-ös szezonban vezetett mérkőzésre, ezért a Magyar Vízilabda Szövetség szeptemberben fegyelmi eljárást kezdeményezett a játékvezető ellen. A Fegyelmi Bizottság november 11-én zárta le az eljárás.

"Horváth Csaba ismételten és változatlan tartalommal elismerte azt a tényt, hogy cselekedetével fegyelmi etikai vétséget követett el, és előadta, hogy az ő és korábbi jogi képviselője által előterjesztett bizonyítási indítványnak az volt a lényege, hogy igazolja azon állítását, mely szerint csekély pénzösszegekben történt a fogadás. Horváth Csaba kiemelte, hogy cselekedetére magyarázatot nem tud adni, és cselekedetével nem befolyásolta az aktuális mérkőzéseket.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A Fegyelmi Bizottság tájékoztatta őt a bizottság hatásköréről, és egyben arról, hogy a lefolytatott eljárás szempontjából lényegtelen az összegszerűség. Lényegi eleme annak van, hogy a játékvezető olyan cselekménysorozatot valósított meg - általa is elismerten -, amely csorbította a vízilabda sportág hírnevét.

További indítványt Horváth Csaba sem terjesztett elő. Ezt követően az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága, mint elsőfokú hatóság, döntést hozott, és hirdetett ki.

A döntés értelmében az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága

Horváth Csabát 3 évre eltiltotta az általa végzett szakmai tevékenységtől.

A döntés ellen fellebbezés benyújtásának van helye a kézhezvételtől számított 15 napon belül” - olvasható a szövetség honlapján Dr. Deák Péter, a fegyelmi bizottság elnökének összegzése.