Kamionnal ütközött a román kézicsapat kisbusza

CSU Targoviste, kézilabda, baleset, buszbaleset
CSU Targoviste, kézilabda, baleset, buszbaleset
Vágólapra másolva!
Vasárnap este súlyos közúti balesetet szenvedett a román férfi kézilabda-bajnokságban szereplő CSU Targoviste együttese. A csapatot szállító kisbusz műszaki hiba miatt az út szélén állt, amikor egy faanyagot szállító kamion letarolta. Az ütközésben három játékos meghalt, tizenegyen kórházban vannak.

A CSU Targoviste csapata vasárnap a Vicov Bucovina otthonában játszott bajnokit, amelyet 35-27-re elveszített. A vendégek a mérkőzést követően azonnal hazaindultak, de a 450 km-es út kétharmadánál, Ramnicu Sarat település közelében motorhiba miatt kénytelenek voltak félreállni.

Egy faanyagot szállító kamion azonban hátulról felöklelte a buszt, a hátsó ölésen utazóknak esélyük sem volt a túlélésre. A 19 éves Robert Burca, a 20 éves Daniel Birloaga és a 25 éves Daniel Manda meghalt, az edző és klubelnök Aurel Iancu nyolc játékossal együtt súlyos állapotban került kórházba.

Hárman nem élték túl a balesetet Forrás: Gsp.ro

A csapat másik edzője, Adrian Biolan szinte karcolásokkal megúszta a karambolt. "Nagyon szerencsés vagyok, vannak rajtam vágások és elszakadt a ruhám, de túléltem. A mellettem ülő srácok halottak" - nyilatkozta a Prosport.ro portálnak.