Zácsik válogatott formában játszott

Zácsik Szandra, FTC, kézilabda
Budapest, 2015. november 22. A ferencvárosi Zácsik Szandra örül egy gólnak, jobbra francia Laura Kampdop a női kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában, a B csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Fleury Loiret mérkőzésen Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. november 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az FTC simán legyőzte a francia Fleury Loiret csapatát a Syma Csarnokban a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárásán, így a magyar csapat hét pontot visz magával a január 8-án kezdődő középdöntőbe. A meccs legjobbja a 11 gólos Zácsik Szandra volt.

Eredmény, női BL, 6. (utolsó) forduló, B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Fleury Loiret (francia) 36-23 (24-12)
Budapest, Syma Csarnok
v.: Brunovsky, Canda (szlovák)
gól: Zácsik 11, Hornyák D. 5, Szekerczés 4/2, Kovacsicz 4, Schatzl 3, Szucsánszki 3, Pena 3, Szamoránsky P. 2, Lukács 1, illetve Agathé 5/1, Niombla 5, Barbosa 4, Houette 3, Nze Minko 3, Kamdop 2, Mino 1
hetesek: 3/2, illetve 1/1
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Az FTC október 25-én a Fleury Loiret otthon 28-28-as döntetlent játszott, és most az volt a tét, hogy a zöld-fehérek 7 pontot tudnak-e magukkal vinni a 12-es középdöntőbe, vagy be kell érniük kevesebbel.

Zácsik Szandra két találatával indult a fontos mérkőzés, az ellenfél pedig csak rövid ideig tudta tartani a lépést a magyarokkal. Sorozatban négy hazai gól érkezett 5-4 után, nem volt meglepő, hogy a Fleury időt kért.

Zácsik Szandra 11 gólig jutott Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hiába, mert továbbra is nagy kedvvel játszottak a hazaiak, akik kevéssel később megroppantották a franciákat. Kettős emberelőnyben, a 26. percben volt először tíz a különbség (21-11), s a szünetig folytatódott az örömkézilabdázás.

A folytatásban sem volt ok az aggodalomra, annak ellenére állandósult a különbség, hogy az FTC helyenként már könnyelműen is játszott. A védelmek mindkét oldalon jobban zártak, mint korábban, így viszonylag kevés gól esett. Az utolsó negyedórában már a Ferencváros cseresora játszott inkább, ám a Fleury képtelen volt felpörögni, így súlyos vereséggel zárta az összecsapást.

Barbosa négy találatig jutott Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szombaton játszották:
Thüringer HC (német) - Podravka Koprivnica (horvát) 29-19 (13-6)

Az állás:
1. FTC-Rail Cargo Hungaria 11 pont/6 mérkőzés
2. Thüringer HC 5/5 (138-129)
3. Fleury Loiret 5/5 (117-128)
4. Podravka Koprivnica 1/6

A párizsi terrortámadások miatt elhalasztott Fleury-Thüringer mérkőzést január 6-án pótolják, és akkor derül ki, hogy a francia, illetve a német együttes hány pontot visz magával. Jelenleg a Fleurynek 2, a Thüringer HC-nak pedig 1 vitt pontja van.