Vágólapra másolva!
A magyar válogatott 32-26-ra legyőzte a két évvel ezelőtt ezüstérmes szerb csapatot Herningben a dániai olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság második, vasárnapi fordulójában. Tomori Zsuzsa és Zácsik Szandra nagyot játszottak. 

Női kézilabda-világbajnokság, 2. forduló, A csoport (Herning):
Magyarország-Szerbia 32-26 (18-16) - Élő közvetítésünk
gól: Tomori 10, Zácsik 7, Szucsánszki 4/1, Kovacsicz 3, Szamoránsky 2, Görbicz 2/2, Bódi 1, Kovacsics 1, Mayer 1, Triscsuk 1, illetve Radojevic 5, Krpez-Slezak 5/1, Zivkovic 4/1, Stoiljkovic 4, Janjusevic 3, Liscevic 3, Georgijev 1, Radosavljevic 1

A magyarok a Tunézia elleni 39-20-as sikerrel, a szerbek pedig a montenegróiak elleni 28-28-as döntetlennel kezdték szombaton a vb-t. Gyors gólváltást követően Tomori Zsuzsa percei következtek, a győri átlövő megállíthatatlanul szórta a gólokat, és a magyar csapat elhúzott Szerbiától.

Tomori Zsuzsanna tíz gólt lőtt a szerbeknek Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ellenfelünk a durvaságtól sem riadt vissza, Tomorit ütötték le két percet érően, a magyar játékost pedig rövid időre le kellett cserélni. Szucsánszki is ápolást kapott, ám

a bravúrokat szóró Kiss jól tartotta hátul a csapatot.

Zácsik is erőre kapott, vezérletével sikerült 14-7-re megugrani, és úgy nézett ki, a szerbekben nincs annyi, hogy visszajöjjenek.

Aztán mégis visszajöttek

Szerbia azonban védekezést váltott, aminek köszönhetően faragtak hátrányukból a szünetig, és kettős emberelőnyben a második félidő elején

egészen megközelítették a támadásban sokat hibázó magyar csapatot.

Amikor már az egyenlítésért harcoltak a szerbek, szerencséje is volt Németh András csapatának, hiszen a kritikus pillanatokban mindig hibázott az ellenfél.

Görbicz és a bokasérüléssel kezelt kapus, Bíró révén sikerült ismét erőre kapni (24-20), Zácsik pedig átvette Tomori szerepét, és elkezdte megállíthatatlanul szórni a gólokat. Állandósult a két-három gólos magyar vezetés, ehhez kellett, hogy a szintén jól védő Kiss Évát váltó Bíró ziccereket hárítson.

Tomori Zsuzsa megállíthatatlan volt Forrás: MKSZ/Kovács Anikó


A hajrát egyértelműen jobban bírta a magyar együttes, így végül megérdemelten nyerte meg a második vb-meccsét is.

A mérkőzés legjobbjának a hétgólos Zácsikot választották.

A csoportban hétfőn szünnap lesz, kedden pedig a londoni olimpián finalista montenegróiak következnek 18.30-tól.

Hol elöl, hol hátul ültünk le

Németh András nem volt elégedett a játékkal, de biztató jelnek tartja, hogy csapatának volt ereje felállni a kritikus szakaszban. "Az első húsz percben tökéletesen támadtunk, de nem volt jó a védekezés, majd a második félidőben jobban védekeztünk, de akkor pedig a támadójátékunk ült le. A cserék miatt egy kicsit elbizonytalanodtunk, és a két játékvezető is sokszor kedvezett a szerbeknek, ezért is volt nehéz most játszani. A hajrát minden téren jobban bírtuk, van erő a csapatban" - fogalmazott a kapitány.

Németh András Forrás: MTI/Kovács Anikó

Korábban:
Montenegró-Japán 29-23 (17-15)
később:
Dánia-Tunézia 20.45