Vágólapra másolva!
A magyar válogatott 32-15-re kikapott a montenegrói csapattól a dániai női kézilabda-világbajnokság keddi, 3. fordulójában. A magyar válogatott végig gyengén játszott, támadásban teljes csődöt mondott: a második félidőben csak hat gólt tudott lőni a parádézó montenegróiaknak. 

Női kézilabda-világbajnokság, 3. forduló, A csoport (Herning):
Montenegró-Magyarország 32-15 (17-9) - Élő közvetítésünk
gól: K. Bulatovic 6/1, Mehmedovicc 6, Raicevic 6, Jaukovic 4, B. Pavicevic 3, Radicevic 3, Jovanovic 2, Lazovic 1,Ramusovic 1, illetve Görbicz 3/2, Mayer 3, Zácsik 3, Bódi 2, Kovacsics 1, Planéta 1, Szucsánszki 1, Tomori 1

A magyarok a tunéziai és a szerb csapat elleni győzelemmel, az olimpiai döntős montenegróiak a japánok elleni sikerrel és a szerbekkel szembeni döntetlennel érkeztek a csoportrangadóra.

Görbicz Anitának sem ment Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szucsánszki két pontatlan lövésével indult a meccs, ám Kiss a védéseivel tudott segíteni. Zácsik bődületesen nagy góljával már a magyarok vezettek, ám emberelőnyben nem tudtak meglépni. Kiegészülve a montenegróiak 1-3-ról egyenlítettek, majd a 11. percben már előnyhöz is jutottak Raicevic vezérletével. Itt vége is volt a meccsnek.

Állva hagytak a montenegróiak

Szekeres kiállítása alatt 6-4-re elhúzott az ellenfél, a kapitány pedig egy újabb bekapott gólt követően, a 18. percben időt kért. Több poszton csere történt, Tomori pedig hatperces gólcsendet tört meg, de

így sem mászott ki a gödörből együttese.

A 22. percben Radicevic révén már 10-5 volt az állás, ráadásul csapata emberhátrányban kétszer is betalált. Mivel a támadójáték is halovány volt, Németh András még egyszer kénytelen volt időt kérni (27. perc: 13-7). A szünetig nem sikerült rendezni a sorokat.

Semmi nem jött össze Forrás: MTI/Kovács Anikó

A folytatásban gyorsan kétszámjegyű lett a különbség (19-9), ekkor már Bíró állt a kapuban.

Öt percet kellett várni az első magyar gólra a szünet után.

Emberelőnyben sem tudott betalálni a mélyen tudása alatt játszó válogatott, és erejéből csak arra tellett, hogy tartsa a közel tízgólos hátrányát.

A kapitány hiába forgatta csapatát, cserélt sokat, nem állt össze egy versenyképes sor, így a vége súlyos vereség lett. A házigazda dánok ellen szerdán ugyanilyen nehéznek ígérkezik az összecsapás. Két vereséggel azonban már az olimpiai kvalifikáció szempontjából sorsdöntő nyolcaddöntőben is nehéz ellenfél jöhet. Szerdán 20.45 órakor a házigazda dánok következnek.

Mindenki másra várt

Németh András szerint egyetlen játékos teljesítménye sem érte el a kívánt szintet. "Semmi sem sikerült, semmit sem úgy játszottunk, ahogy előre megbeszéltünk. Bátortalanok voltunk, erőtlenek, és mindenki a másikra várt, hogy oldja meg a feladatot. De most senki nem volt képes megfelelő módon játszani. A gyenge első félidő után reméltem, hogy a második már jobb lesz, de nem úgy alakult" - mondta a szövetségi kapitány. "A dánok ellen bátrabb és okosabb játékra lesz szükség."

Németh András Forrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar válogatott történelmi vereséget szenvedett, 17 góllal még soha nem kapott ki világbajnokságon. Az eddigi rekord 14 volt.

Korábban:
Japán-Tunézia 31-21 (13-9)
később:
Dánia-Szerbia 20.45