A lehető legizgalmasabb módon dőlt el a pólósok kupadöntője

Eger vízilabdacsapat egri vízilabda-csapat
Eger, 2015. december 13. A győztes egri csapat a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében vívott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép mérkőzés végén az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. december 13-án. Az Eger büntetőlövések után 13-12-re győzött, ezzel története során negyedik alkalommal hódította el kupát. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A ZF-Eger története során negyedik alkalommal hódította el a vízilabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben fantasztikus mérkőzésen, büntetőlövések után győzte le a címvédő és hazai porondon mindeddig veretlen Szolnoki Dózsa-Közgép együttesét. Az Eger előzőleg 1972-ben, 2007-ben és 2008-ban lett kupagyőztes.

eredmény, Magyar Kupa, döntő:
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép 13-12 (2-2, 2-1, 1-3, 3-2, 5-4) - büntetők után
gólszerzők: Bedő, Cuk 2-2, Erdélyi, Hosnyánszky, Szivós, Biros, illetve Varga Dé. 3, Mitrovic, Aleksic 2-2, Vámos

Kiegyenlített, kőkemény csatát láthatott a közönség, a házigazda Eger Erdélyi Balázs révén emberelőnyből szerzett vezetést, majd a túloldalon előbb Stefan Mitrovic egyenlített, majd Vámos Márton is betalált távolról. A második játékrésznek ugyanakkor döntetlennel vágtak neki a felek, Hosnyánszky Norbert szép csavarása után (2-2).

A második negyed két gyors hazai góllal kezdődött, előbb Szivós, majd Bedő Krisztián volt eredményes. Kétgólos előnye mellett az Eger kiválóan védekezett, s némi meglepetésre a Szolnok támadásban nem találta az ellenszert.

Időn túli ötméterest kapott a Szolnok

Érdekes jelenet játszódott le a nagyszünetben, a zsűriben ugyanis észrevették, hogy a kiállított egri játékos néhány tizedmásodperccel korábban tért vissza, így szolnoki ötméteres következhetett, amelyet Varga Dénes értékesített.

A negyedórás közjáték nem zavarta meg az Egert, amely a kapuban Branislav Mitrovic vezérletével parádésan védekezett, elől pedig Milos Cuk lőtt bombagólt. Nem sokat kellett várni rá, hogy újból felzárkózzon a Szolnok, Milan Aleksic használt ki pillanatok alatt egy emberelőnyt. A vendégek mintha feltámadtak volna, Varga Dénes pedig egy klasszis megoldással egyenlített. A negyed zárásaképpen ismét Aleksic villant, így 6-5-ös szolnoki előnnyel vághattak neki a csapatok a hajrának.

A negyedik felvonást Cuk elképesztően távolról szerzett gólja indította, majd Bedő harcolt ki egy ötméterest, amelyet Biros Péter pattintott be, ezzel újra az Eger vezetett. Nem sokáig örülhetett a hazai publikum, hiszen Mitrovic második góljával egyenlített. Ezt követően mindkét oldalon kimaradt néhány lehetőség, a 7-7-es állásról végül az Eger tudott elmozdulni Bedő nagyszerű centermunkáját követően.

Vámos volt az egyetlen hibázó a büntetőknél

Egy perccel a vége előtt Kis Gábort végleg cserével kiállították, az Eger nem tudta gólra váltani a fór, amelyet a Szolnok is megkapott a végén, Varga Dénes pedig tíz másodperccel a vége előtt egy csodálatos elhajlásból egyenlített.

A szabályok értelmében jöhettek a büntetők, a tíz próbálkozó közül egyedüliként az utolsó lövést elválló Vámos hibázott, ezzel az Eger hódította el a Magyar Kupát.

Így végződött, az egri pólósok ünnepelhettek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd